Haberler

Pakpen Pakplast Markası ile İstanbul Sodex Fuarı’na Katıldı

Tarih: 12 Mayıs 2008


8-11 Mayıs tarihleri arasında Dünya Ticaret Merkezi Yeni Fuar Alanı’nda düzenlenen İstanbul Sodex Fuarı’nda yaklaşık 150 metrekarelik Pakplast Standıyla ilk defa fuara katılan Pakpen Pakplast bayileri, sektör yetkilileri ve inşaat firmaları ile buluştu.

Yapı sektöründe faaliyetlerine on sekiz yıldır devam eden Pakpen Şirketler Grubu boru yatırımını da tamamlayarak Pakplast markası ile üretime geçti. Mevcut tesislerine ek olarak Konya III. Organize Sanayi Bölgesi’nde 120.000 metrekarelik alanda 70 milyon Euro’yu bulan yeni yatırımını tamamladı. Avrupa’nın en son teknolojisini kullanarak boru üretiminde tam otomasyon tekniğini Türk ve Dünya tüketicisine armağan eden Pakpen, yatırım miktarı ve kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük ilk 10 boru üreticisi arasında yer alacak. Toplam 70 bin ton üretim kapasitesine sahip olan tesis, üretiminin yüzde 20’sini ihraç edecek. Kurulacak bayilik teşkilatı ile birlikte yan sanayileri de göz önünde bulundurarak yaklaşık ilave 200 kişiye iş kaynağı oluşturacak.

Pakplast Yatırımlar Koodinatörü Teoman Çolakoğlu, Pakplast'ın faaliyet alanları ve yakın gelecekteki hedefleri konusunda, “Yatırımlarımız Ar-Ge faaliyetlerimizle beraber başa baş gidiyor. Ar-Ge çalışmalarının sonucunda piyasadan gelen veriler ışığında yeni ürün çalışmaları yapılıyor. Çünkü önce Ar-Ge çalışmaları bitiyor ve onların nihayetinde de yatırımlara devam ediliyor. Yeni yatırımların yanında yeni konsept borular olacak. Bunlar hem altyapı sistemlerinde hem de bina içi sistemlerinde kullanılacak. Daha kaliteli daha ucuz ürünleri sektöre kazandırarak, Türkiye’de henüz devreye girmeyen farklı sistemlere yönelmeyi hedefliyoruz. Asıl taleplerden ziyade biraz da talepleri biz yönlendirme yoluna gitmek istiyoruz. Türkiye'de birçok yeni sistem bilinmiyor. Eğer biz bunların öncüsü olursak, zaman içinde bunu da piyasaya sunarız. Ve bu alanda da başarılı olacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Sektör değerlendirmesiyle sözlerine devam eden Sayın Çolakoğlu, “Türkiye'deki sektör devamlı şekilde ileriye gidecek durumda gözüküyor. Türkiye şu anda bakir bir ülke alt yapısına sahip. Altyapının yaklaşık % 20'si canlandı, demek ki % 80'i duruyor. Bunlar ilerleyen zamanlarda yapılacaktır. Diğer taraftan inşaat sektörü hızla gelişiyor. Bunun yanında çok eski ve yapılmasına gerek duyulan, Anadolu'da hatta İstanbul civarında eski yapılarımız var. Bunlar da zamanla yeni inşaatlarla yer değiştirecekler. Hem altyapıda hem de üstyapıda kapasite giderek artacaktır. Bu da sektörün daha ileri gitmesine sebep olacaktır.” yorumunda bulundu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.