Haberler

İtirazcı Oda'ya 'Trump Towers'a itiraz etme' diye rica gitmiş

Tarih: 12 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman
Doğan'ın Trump Towers Projesi'ne dava açma süresini kaçıran Şehir Plancıları Odası'nın unutkanlıktan değil Oda'nın kurucularından Tavit Köletavitoğlu'nun ricası nedeniyle girişimde geciktiği iddia ediliyor.

Sabah'ın haberine göre, Aydın Doğan'ın Mecidiyeköy'deki 23 bin metrekarelik arazisine Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası'nın 120 günlük yasal sürecin bitiminin ardından dava açmasının arkasındaki nedenin 'unutkanlık' değil rica olduğu ortaya çıktı.

Ricada bulunan kişinin ise Şehir Plancıları Odası'nın kurucularından olan ve Aydın Doğan'ın yakın arkadaşı Tavit Köletavitoğlu olduğu iddia ediliyor.

İstanbul'da 70'in üzerinde yapıya dava açan Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası'nın Aydın Doğan'ın Mecidiyeköy'de spor ve eğitim alanı olarak görülürken imara açılarak Trump Towers kulelerinin dikilmesi için proje hazırlanan arazi hakkında yasal süreç içinde 'unutarak' dava açmamasının yankıları sürüyor.

Araziyle ilgili olarak dava açılmamasının nedeninin ise unutkanlık değil 'rica' olduğu ortaya çıktı. Ricada bulunan ismin ise Aydın Doğan'a Hilton Otel projesinin yenilenmesi ve geliştirilmesi konusunda destek veren ve danışmanlık yapan Şehir Plancısı Tavit Köletavitoğlu olduğu iddia ediliyor.

Şehir Plancılar Odası'nın ilk kurucularından olan aynı zamanda Atlas Proje ve Arazi Geliştirme Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı eski Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yüksek İstişare Konseyi Başkanı olan Köletavitoğlu ise "Ricada bulundu" iddialarını reddediyor. 

"Aydın Doğan Benim Dostum"
Aydın Doğan ile dostluğunun, ahbaplığının olduğunu söyleyen Köletavitoğlu, Şehir Palancıları Odası'nın ilk kurucularından olduğunu ve düzenledikleri birçok seminer ve konferansa konuşmacı olarak katıldığını anlatarak, "Bir otelci olarak Aydın Doğan'a bu konuda destek olmak yanlış bir şey değil. Çok eski tanışıklığımız var. Kendisi benim üyelerimden biriydi. Ancak, bu projeyle bağlantılı en ufak bir temasım yok. Hilton'un yenilenmesiyle ilgili teklifte bulundum. Bu çerçevede bir proje hazırladım. İmar durumuyla ilgili sıkıntılar olduğu için herhangi bir somut ilerleme olmadı. 46 bin metrekarelik Hilton alanının hem yapı itibariyle, hem de deprem açısından sıkıntıları var. Önerilerimize sıcak baktılar" diye konuştu.

Planlarda eğitim ve spor alanı olarak görülen Doğan Grubu şirketlerinin adına kayıtlı olan Mecidiyeköy'deki arazinin planlarını değiştiren Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunun bulunduğuna dikkat çeken dönemin Şehir Plancılar Odası Şube Başkanı Ahmet Turgut ise bu konuda araziyle ilgili dava açmayanların değil, değişikliğe izin verenlerin sorumlu olduğunu söyledi.

Yasadışı imarın neden verildiğinin hesabını kimsenin sormadığını kaydeden Turgut, "Arazi eğitim ve spor alanı iken İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan plan değişikliği ile imarlı hale getirilmiştir. Bu uygulamayı yanlış bulup dava konusu yapmışız. İdare Mahkemesi'nin kamu adına açılan davalara süre koymaması gerekiyor. Oysa idare mahkemeleri yorum yaparak 120 gün sonunda dava açılma şartını koydu" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.