Haberler

Maltepe kentsel dönüşümde mutlu son

Tarih: 12 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Mürsel Karadeniz
Maltepe Başıbüyük'te bir süredir gerginliğe sebep olan Kentsel Dönüşüm Projesi için hazırlanan yönetmelik dün toplanan Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi.

Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, oylamadan sonra, "Amacımız vatandaşlarımızı mağdur etmeden konut sahibi yapmak." dedi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Maltepe Başıbüyük'te yapılması planlanan TOKİ evleri ve bu evlerin yapımı, devir-teslimine ilişkin yönetmelik Belediye Meclisi'nde tartışıldı. Evlerinin yıkılmasına karşı çıkan ve polisle karşı karşıya gelen Başıbüyüklülerden bazıları da meclis toplantısına katıldı. Belediye Başkanı Fikri Köse ve Meclis Başkanı Mahmut Karabıyık, toplantıda TOKİ konutlarıyla ilgili Maltepe Belediyesi Konut Satış ve Tahsis Yönetmeliği hakkında bilgi verdi. Belediye Başkanı Fikri Köse, yaptığı konuşmada, vatandaşların bu projeyle ilgili yanlış bilgilendirilmesinden dolayı sorunlar yaşandığını belirterek, "Bu yönetmelik meclisimizin oybirliğiyle hazırlandı. Amacımız bu mahalledeki bütün vatandaşlarımızın mülk sahibi olmasıdır. Bu projeyle 1.750-1.800 vatandaşımıza konut verilecek." dedi.

Ödeme şekli, sağlanacak kolaylıklar ve şartların bu yönetmelikle belirlendiğini kaydeden Köse, "Enkaz bedeli denilen ev değer tespitleri yapılırken bahçe duvarından çiçeğine kadar değerlendirmesi yapılacak. Vatandaşlar belki de çok cüzi paralarla ev sahibi olacak. Artık anlaşma sağlanmıştır. Polisimizle halkımız bir daha karşı karşıya gelmeyecektir. Belediyemizde oluşturduğumuz ofiste Başıbüyüklü vatandaşlarımız form doldurarak yapılan incelemenin ardından hak sahibi olacaktır." şeklinde konuştu. TCHP Grubu adına konuşan Ali Cengiz Erol ise, "Burada üzücü olaylar yaşandı. Ama şu anda bu konuda olumlu adımlar atılmış durumda. Elimizde artık hiç değilse bir yönetmelik bulunuyor. Bazı sorunların da ilerleyen zamanda düzeleceğine inanıyoruz." dedi.

Daha sonra projenin uygulanması için hazırlanan Maltepe Belediyesi Konut Satış ve Tahsis Yönetmeliği, Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi. Hazırlanan yönetmeliğin kabulünün ardından toplantıya da katılan ve aralarında Başıbüyük Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Adem Kaya'nın da bulunduğu vatandaşlar, bu yönetmeliğin kendilerine yeni bir şey kazandırmadığını belirtirken, Başıbüyük'te yaşayan çoğu vatandaşın ise hazırlanan projeyi memnuniyetle karşıladığı öğrenildi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.