Haberler

Avrupa Yakası'nda iskele savaşları

Tarih: 12 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Yaşar Anter
Bodrum Göltürkbükü'nde iskeleler gündemdeki yerini koruyor. Ünlü işadamı Asım Kocabıyık'ın şikayeti üzerine komşusu Mio Beach Club'un kaçak iskelesi yıkıldı. Bu kez kulübün şikayetiyle Kocabıyık'ın iskelesinde yıkım başladı.

BODRUM'un Göltürkbükü'nde, 'Avrupa Yakası' diye anılan bölgede, Nihat Yücetürk'ün işlettiği Mio Beach Club'un iskelesi, komşusu Borusan Holding Kurucu Başkanı Asım Kocabıyık'ın şikayeti üzerine yıkıldı. Bu kez Yücetürk'ün Muğla Valiliği'ne yazılı şikayeti üzerine Kocabıyık'ın iskelesinde yıkım başladı. Kocabıyık'ın başvurusu üzerine, Göltürkbükü'nde 30'a yakın kaçak iskele arasından sadece kendisininkinin geçen hafta yıkıldığını anlatan Yücetürk, şunları söyledi:

Baskıları sindiremedim
"Bu son derece keyfi bir uygulamaydı. Ben de Asım Kocabıyık'ın iskelesini yıktırmak için valililiğe müracaat ettim. Yıkım masrafını da ben ödüyorum. Benim iskelemi kaldırdılar, ben de onun iskelesini yıktırıyorum. İskelemin bir işadamının vali ve kaymakama yaptığı baskı sonucunda yıktırılmasını içime sindiremedim. İskelemi haksız yere diğerlerine göre zamanından önce kaldırarak haksız rekabet ortamı yaratanlar hakkında ayrıca suç duyurusunda bulundum." Kocabıyık'ın avukatı Seyhan Erdoğan ise iskeleyi Kaymakam Abdullah Kalkan'ın sözlü talimatıyla kendilerinin yıktırmaya başladığını ileri sürdü, "Müvekkilimin iskelesi 30 yıl önce yapılmıştı. Kimseye kinimiz, garezimiz yok. Kaymakam Bey, Mio Beach'in iskelesinin ardından bizim de iskeleyi kaldırmamızı isteyince, yıktırmaya başladık. Yücetürk değil kendi iskelemizi kendimiz yıkıyoruz" dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.