Haberler

Çevre'den turizme 202 hektar orman

Tarih: 12 Mayıs 2008 Kaynak: Radikal
Çevre ve Orman Bakanlığı Bodrum, Marmaris, Gökova, Göcek ve Fethiye'deki 202,17 hektarlık orman arazisini 25 turizm tesisi yatırımı için tahsis etmiş.

Orman sayılan yerleri turizme kazandırmak amacıyla hazırlanan ve Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilirken, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz’un soru önergesine verdiği yanıt, bugüne kadar bakanlık tarafından toplam 202,17 hektarlık orman arazisinin 25 adet turizm tesisi yatırımı için tahsis edildiğini ortaya koydu. Turizm amaçlı tahsis edilen orman arazileri ise Bodrum, Marmaris, Gökova, Göcek ve Fethiye’de bulunuyor.

Eroğlu, tahsis amacına ya da sözleşme hükümlerine aykırı kullanıldığı gerekçesiyle tahsisi iptal edilen orman arazisi bulunmadığını belirtirken, bu alanların da tatil köyü, 3,4,5 yıldızlı otel, yat çekek yeri ve spor kompleksi gibi amaçlarla kullanıldığını söyledi. Bakan Eroğlu’nun verdiği bilgiye göre, Çevre ve Orman Bakanlığı, yine turizm yatırımı amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da toplam 26 adet 6 bin 9 hektarlık orman alanını devretti. Eroğlu, bu arazilerden ne kadarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından firmalara tahsis edildiğine ilişkin soruya ise bakanlığın göreviyle ilgili olmadığı gerekçesiyle yanıt vermedi.

Önergeye verdiği yanıtta, tahsis amacına ya da sözleşme hükümlerine aykırı kullanıldığı gerekçesiyle tahsisi iptal edilen orman arazisi bulunmadığını ifade eden Eroğlu, tahsis edilen orman alanlarının, tatil köyü, 3,4,5 yıldızlı otel, yat çekek yeri ve spor kompleksi amaçlı kullanıldığını söyledi. Tahsis aşamasındaki izinlerde 9 bin 273 adet yatak kapasitesinin öngörüldüğünü belirten Eroğlu, bugün itibariyle 6 bin 848 yatağın faal durumda olduğunu söyledi.

Eroğlu, Topuz’un “Yabancı sermayeli şirketlere tahsis edilen orman arazisi sayısı ve büyüklüğü nedir? Söz konusu orman arazileri hangi bölgemizde bulunmaktadır? Yabancı tüzel kişiliğe haiz şirketlere tahsis edilen orman arazisi sayısı ve büyüklüğü nedir? Söz konusu orman arazileri hangi bölgemizde bulunmaktadır?" şeklindeki sorularına “Yabancı şirketlere, yabancı tüzel kişiliği haiz şirketlere İdaremizce doğrudan tahsis edilen orman arazisi bulunmamaktadır" yanıtını verdi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.