Haberler

İplikçi Camii yaz-boz oldu

Tarih: 12 Mayıs 2008 Kaynak: Konya Hakimiyet
Vakıflar Haftası’nın kutlandığı bu günlerde Konya’nın en önemli vakıf eserlerinden olan İplikçi Camii’nin restorasyonu bir türlü bitirilemedi. İplikçi Cami’nin restorasyonu kemerlerin aslına uygun onarılmaması nedeniyle tekrarlandı. Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, kemerlerin aslına uygun olması için 3’üncü kez onarım istedi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ihale ettiği restorasyon işi için 29.03.2007 tarihinde sözleşme imzalandı. Sözleşme bedeli 142 bin YTL olan İplikçi Cami ve Altunoba Medresesi’nin onarım işinin 25.12.2007 tarihinde bitirilmesi gerekiyordu.

İplikçi Cami’de bu zaman süresince sıvası yapıldı, boya ve vernik işyeri gerçekleşti. Minberinin ve dış cephenin onarıldığı caminin taban tahtaları da değiştirildi. Restorasyonun kontrolörlüğünü yapan Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç özellikle caminin kemerlerinde yapılan onarımın orijinal olmadığını belirterek, işi yapan firmadan kemerlerdeki restorasyonun yinelenmesini istedi. Konuyla ilgili bilgiler aldığımız İbrahim Genç, işin orijinaline uygun yapılması için ellerinden gelen titizliği gösterdiklerini kaydetti. Genç, kemerlerin aslına uygun onarılmadığını tespit ettiklerini belirterek, “Kemerlerin aslına uygun restorasyonu için 3’üncü kez onarım yaptırıyoruz. İplikçi Cami’nin restorasyonunda azami özeni gösteriyoruz. İşi yapan firma kemerlerdeki onarımı en kısa sürede bitirecek” dedi.

Genç, işi yapan firmaların belirlenmesindeki süreç ile ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Restorasyon işi için ihale yapıldı. İhaleyi kazanan firma ihale şartnamesine tamamen uyuyor. İhale şartnamesinde restorasyon işlerinde deneyimli firma olması gerekiyor. Bu firma da şartnamenin kurallarına uyuyor. Ancak Türkiye’de genel müteahhitlik sorunu var. Türkiye’deki müteahhit sayısı Avrupa Birliği’ndeki ülkelerden daha fazla. Nitelikli müteahhit bulmak zor oluyor.”

Genç, sözleşme gereği ihaleyi alan firma sözleşme bedeli üzerinde her geciken gün için 10 binde 6 (6/10000) oranında ceza ödeyeceğini sözlerine ekledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.