Haberler

Yollar Ulaştırma Bakanlığı'nda birleşiyor

Tarih: 12 Mayıs 2008 Kaynak: CNN Türk
Ulaştırma Bakanlığı, vatandaşların deniz, hava, kara ve demir yolu ulaşımını karşılaştırarak seçim yapmasına imkan verecek bir portal hazırlıyor. Portaldan; tren, gemi, uçak ve otobüs bileti alınabilecek.

Bakanlık, internet teknolojileri konusunda uzman bir ekiple ulaşım bilgilerinin vatandaşa internette tek noktadan sunulacağı "Ulusal Ulaştırma Portalı" üzerinde çalışmalara başladı.

Portaldan sağlanacak bağlantılarla, çevrim içi tren, gemi, uçak ve otobüs bileti alınabilmesi öngörülüyor.

Gelecek yıl tamamlanarak kullanıma açılması planlanan portalın internet adresi henüz belirlenmedi.

Portalda, ülkenin herhangi bir yerinden başka bir yere belli bir tarih ve saatte nasıl gidilebileceğine dair alternatif ulaşım yolları, tahmini ulaşım süresi ve yolculuk maliyeti gibi detaylı bilgiler verilecek.

Bunun için kara, hava, deniz ve demir yolu alanındaki taşımacılık yapan kuruluş ya da şirketlerin taşımacılık bilgileri portalda sürekli güncel halde yer alacak.

Vatandaşlar, portaldan, iki nokta arasında ulaşıma ilişkin maliyet ve zaman yönünden karşılaştırmalar yaparak seçimde bulunabilecek.

Maliyeti 10 milyon euro düzeyinde öngörülen bu projeyle oluşturulacak portal, gerek vatandaşların, gerekse turistlerin yurtiçi seyahatlerini daha kolay planlamasına yardımcı olacak.

Acil durum ve önemli uyarıların yer alacağı portaldan, istenen yerin haritasına da çevrim içi ulaşılabilecek. Coğrafi Bilgi Sistemleri tabanlı hizmet verecek portaldan sadece yolcu değil, yük taşımacılığı alanında da yararlanılacak.

Ulusal Ulaştırma Portalı'nda, şu anda dağınık durumda olan ulaşım hizmetlerine link şeklinde değil, tek bir noktadan erişim sağlanması planlanıyor. Böylece, vatandaşlar tüm ulaşım yöntemlerini tek bir sitede görebilecek ve bunlar arasından tercihte bulunabilecek.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.