Haberler

İlk ayda % 70 dolan W Hotel yatırımını iki katına çıkaracak

Tarih: 12 Mayıs 2008 Kaynak: Akşam
Nisan başında Akaretler’de hizmete açılan W Hotel, ilk ayını yüzde 70 dolulukla tamamladı. Yoğun ilgiden çok memnun kalan Starwood Grubu da Türkiye’deki yatırımlarını hızlandırma kararı aldı. “Türkiye’de toplam 7 otelimiz var. Bunu iki yılda ikiye katlarız” diyen Starwood Avrupa, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri Başkanı Roeland Vos, ilk etapta grubun Luxury Collection ya da Meridien gibi lüks markalarından birini Bodrum’a taşımayı planladıklarını söyledi. W Hotel’in açılış partisi için Türkiye’ye gelen Roeland Vos, “İlk ayın rakamları beklediğimizden çok daha iyi” diye konuştu. Dünya çapında 9 farklı markayla varlık gösteren Starwood Grubu’nun, Türkiye’de şimdilik sadece Sheraton ve W markaları bulunuyor. Diğer 7 markayla da Türkiye’de yer almak istediklerini ifade eden Vos, “Önemli olan hangi markanın hangi bölgeye uyacağına karar vermek. İstanbul için yeni planlarımız var. Bunun yanı sıra Bodrum ve Ankara da öncelikli hedeflerimiz arasında” dedi.

Bilgili’yle Devam
Roeland Vos, W Hotel’in yatırımcısı Serdar Bilgili ile yaptıkları işbirliğinden de oldukça memnun. İstanbul veya Türkiye’de başka bir şehirde W Hotel açmak için Bilgili’yle yola devam edebileceklerini söyleyen Vos, “3 yılda da 60 otele ulaşacağız. W Hotel olarak, Doha, Milano, Atina, Barcelona ve Dubai’yi hedefliyoruz” dedi.

İstanbul Paris’i solladı

Kuzey Amerika’da yaygın olan W Hotel’in Avrupa’daki ilk şubesi İstanbul oldu. “Paris, Milano değil, Avrupa’daki ilk W için mükemmel lokasyonun İstanbul olacağını düşündük” diyen Vos, “Buranın büyüsü, kültürel yapısı gerçekten harika. Burası sadece otel değil, markalarıyla, dükkanlarıyla çok hoş bir mahalle oldu” dedi.

Spice Market şehrin yeni trendi oldu

W Hotel’in içinde yer alan Spice Market by Jean Georges, son dönemde İstanbul’un en trendy mekanlarından biri haline geldi. W Hotel’in genel müdürü Göktuğ Özdemir, restoranın hafta sonu rezervasyonlarının sürekli dolu olduğunu belirterek, “Yer bulmak için arkadaşlarım arıyor, mahcup olmamak için telefonumu açamıyorum” dedi. Dünyaca ünlü şef Jean-Georges Vongerichten’ın sahibi olduğu mekan sayesinde Türkiye’ye ilk kez 3 Michelin yıldızlı bir şef de geldi.

Gay oteli demelerini önemsemiyorum

W Hotel’in bazı ortamlarda ‘gay oteli’ olarak anılmasını sorduğumuzda Roeland Vos şöyle yanıt verdi: “Biz burada bir yaşam stilinden, dizayndan bahsediyoruz. Biz belli bir orijine, belli bir yaş grubuna, belli bir dine ya da bir cinsel tercihe hitap eden bir marka değiliz.”

Türkiye bölgesinde büyük bir güç olacak
Roeland Vos, Türkiye’deki siyasi çalkantıların projeksiyonlarını etkilemediğini belirterek, “Biz bu tarz anlaşmalara uzun soluklu bakıyoruz. Ve ben uzun vadede Türkiye’nin dünyanın bu bölümünde çok önemli bir güç olacağını düşünüyorum. Endişelenilmesi gereken bir bölge varsa o da ABD” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.