Haberler

Bursaray etabına 100 milyon Euro'luk kredi

Tarih: 12 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Şafak
Hafif raylı sistemi Uludağ Üniversitesi'ne ulaştıracak Bursaray C etabının inşaatı ve araç alımlarında kullanılacak 100 milyon euro'luk kredi onaylandı. Protokole, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Avrupa Yatırım Bankası yetkilileri imza koydu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, kent içi toplu ulaşıma konfor getiren projeleri devam ediyor. Yıldırım hattının ardından raylı sistemi Uludağ Üniversitesi'ne ulaştıracak C etabının kredi anlaşması Ankara'da imzalandı.

Bursaray C etabının inşaatında ve vagon alımında kullanılacak 101,5 milyon Euro'luk kredinin protokolü Hazine ile Avrupa Yatırım Bankası(AYB) yetkilileri arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in de katıldığı törenle Ankara'da imzalandı. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'ne raylı sistem projesinde garantörlük eden Hazine ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasındaki protokol de imzalandı.

Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Hakan Luscius, ülkenin kalkınmasına paralel olarak Bursa'daki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini ve mutlu olduklarını belirtti. Avrupa Yatırım Bankası'nın, daha önce de farklı projelerde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile çalışma fırsatı bulduğunu hatırlatan Luscius, "Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem C etabı projesini de diğer yatırımlarında olduğu gibi başarıyla tamamlayacağına inanıyorum. AYB olarak kredi yoluyla da olsa Bursa'nın ve Türkiye'nin gelişimine katkı koymaktan mutluyuz" diye konuştu.

7 Kilometrelik Hat Döşenecek
Luscius, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Yatırım Bankası'ndan Türkiye'de ilk defa 3 defa kredi alan tek belediye olduğunu vurguladı.Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Memduh Akçay da, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Hazine'deki güvenilirliğine değinerek, yatırımlarına garantörlük etmenin keyfini yaşadıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa'yı marka bir dünya kenti haline getirmek adına gereken tüm çabayı gösterdiklerini söyledi. Ulaşımın medeniyetin vazgeçilmez unsuru olduğunu dile getiren Başkan Şahin, "Bursa'nın şehir içi ulaşımındaki düğümleri bir çözdük. Tıkanan damarlarıyla birlikte daralan ufkunu da 4 yılda hizmete sunduğumuz 10 kavşakla açtık. Göreve geldiğimizde startını verdiğimiz ve raylı sistemi Yıldırımlılarla buluşturan Bursaray B etabı seferlerine başladı. Böylece kentin doğusu da konforlu ulaşıma kavuşmuş oldu. Şimdi sıra C etabında. İzmir Yolu Küçük Sanayi Kavşağı'nda kalan raylı sistemi yaklaşık 7 kilometrelik bir hat ile Uludağ Üniversitesi ulaştıracağız" dedi.

5 Yılı Ödemesiz 20 Yıl Vadeli
İhalesi önümüzdeki günlerde sonuçlanacak olan C etabının temelinin temmuz ayında atılmasının planlandığını kaydeden Başkan Şahin, "İzmir Yolu'ndan, Altınşehir bölgesine girerek konutlarından arasından Uludağ Üniversitesi'ne ulaşacak hatta 6 istasyon yer alıyor. Yolcular şehrin doğusundaki Arabayatağı'ndan Uludağ Üniversitesi'ne kadar tek biletle ulaşabilecekler. Son durağı Tıp Fakültesi Acil Servisi'nin önünde olacak hatta kullanılmak üzere 30'u krediden 28'i öz kaynaklardan 58 yeni araç da alınacak" şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, Hesap İşleri Daire Başkanı Cavit Çalı ve BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Turgut Men'in de katıldığı imza töreninde, kredinin 5 yılı ödemesiz 20 yıl vadeli olduğu bildirildi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.