Haberler

İshak Alaton’a açık mektup; yemezler!

Tarih: 11 Mayıs 2008 Kaynak: Vatan Yazan: Yiğit Bulut
Son günlerde gazetelerde okuyorsunuz; Alarko Holding’in patronu İshak Alaton, gazetecilere açıklamalarda bulunuyor ve ısrarla bir “detayın altını” çiziyor.

Peki ne iddia ediyor Alaton?

En küçük bir “cümlemin” karışmaması adına, gazetelere yansıyanları haberlerden alıntılar ile aynen sizlere aktarıyorum:

“...Türkiye’de halk değil, rejim yahudi düşmanıdır... Atatürk’ün etrafındaki bazı kişilerin bizlere, yani “ötekilere” müthiş reaksiyonları vardı. Onlar neticesinde Ankara’dan valiliklere talimatlar gidiyordu, ‘taciz edin’ diye. Bu, zamanla bilinçli bir devlet politikası haline geldi... Mesela Vakıflar Genel Müdürlü’ğü diye bir yer var. Orada Müslüman olmayan kitleye eziyete devam ediliyor. 12 yıl önce bir kanun çıkmıştı. Orada bu devlete sabotaj yapabilecekler sıralanıyordu: Büyükelçiler, turistler, bir de Türkiye’deki yabancılar-TC vatandaşları dahil... Mesela birkaç yıl önce bir ihaleye girmiştik. En iyi fiyatı verdik bekliyoruz. Sonra öğrendik ki Bakan, “Bu işi Yahudi’ye mi vereceksiniz?” demiş...

Beş-altı yıl oluyor, Sammy Ofer isimli bir adam, bizim Mehmet Kutman ile bir olup, buraya milyar dolarlık bir yatırım yapacaktı... Rıhtım canlanacak, yabancı bandıralı gemiler binlerce turist getirecek, Kapalıçarşı pazar günleri bile açık tutulup, ekonomiye katkı sağlayacaktı... Olmadı... Medya ile bürokrasi el ele verdiler, bu projeyi önlediler. Neden? Ofer Yahudi! Olmaz! Yahudi’ye mi yedireceğiz burayı?..”

Peki ben neye itiraz ediyorum ve Alaton’a neyi hatırlatmak istiyorum?

İtirazım çok açık, Türk-İsrail “işbirliğinin” bulunduğumuz bölgede “çok önemli” olduğunu, özellikle Türkiye’yi kontrol etmek isteyen Arap emperyalizmine karşı “panzehir” olabileceğini düşünen biri olarak, Alaton’un Türkiye’ye büyük haksızlık yaptığını ve bunun gazetelere yansıması dahil, her şeyin bilerek yapıldığını düşünüyorum.

Bir soru sorayım; Ortadoğu’da düşman olmuş bir Türkiye-İsrail dinamiği “kimin işine en çok yarar?” Ben söyleyeyim; Türkiye’nin her yerini “ucuza kapatmaya” çalışan, Türkiye’yi kendine benzetmeye çalışan Arap emperyalizminin...

Alaton’un yaptığı büyük haksızlığa gelince. Alaton “ayrım yapıldığını” söylüyor değil mi!

Ben size bir iddiada bulunayım, üstüne verileri de ekleyeyim, ne olduğuna siz karar verin...

İddiam çok açık ve net; bırakın 2007-2008’de olanları (bu dönem verileri net olarak daha elimizde yok) 2006 yılının sonuna kadar olan verilere göre; devletten en fazla ihale alan Holding ALARKO...

İsterseniz bazılarını sayayım;

* Ankara-İstanbul hızlı tren projesi

* İstanbul Metrosu’nun en büyük bölümü

* Melen Terfi Deposu Kıncıllı Sırtı Arası İsale Hattı

* İGDAŞ- Başak Konutları (bazı bölümler)

* Cevizli, Sarmaşık I ve Sarmaşık II santralleri

* Samsun-Çarşamba Havalimanı

* Özelleştirme öncesi Tüpraş’ta yenileme ihaleleri

Sevgili dostlar, burada saymaya sayfaların yetmeyeceği onlarca irili ufaklı ihale daha var... Peki bunların toplam değeri ne kadar?

Milyarlarca dolar...

Evet, yanlış okumadınız, milyarlarca dolar...

İşin bir de başka tarafı var. Belli bir miktar ile hızlı tren ihalesini alan Alarko, bedeli sonradan beğenmiyor ve devletimiz Alarko istedi diye ihalede fiyatı arttırıyor. Hem de yüz milyonlarca euro... Ayrıma bak! Olsa olsa “pozitif” bir ayrımcılık var!

Yarın “resmi açıklamalar ile bu fiyat artırma” olayını ve Türk Devleti’nden en fazla ihale alan şirket Alarko’nun “Türkiye’yi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde” mahkum ettirme serüveni var. Onu da yarın aktaracağım.

Sonuç: Her şey çok açık ve net. Türk-İsrail “dostluğuna ve stratejik” ortaklığına, Türkiye’yi “ılımlı din devletine” çevirmek isteyen Arap tezine karşı bir “panzehir” gibi bakan biri olarak, Alaton’a diyorum ki; işte veriler, ne yapmaya çalıştığın çok açık, İsrail ile aramızı bozamazsın. Kısacası; YEMEZLER!! BAŞKA BAHARA!!

Not: Alarko “İstanbul Belediyesi’nden de son 12 yılda en fazla ihale alan şirket”!!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.