Haberler

‘Çevre için henüz çok geç değil’

Tarih: 13 Mayıs 2008 Kaynak: Cumhuriyet
‘Küresel Isınma Kurultayı’nın sonuç bildirgesinde Türkiye’nin henüz Kyoto Protokolü’nü imzalamadığı, güneş, rüzgâr ve jeotermal enerji kaynaklarını yeterince değerlendirilemediği belirtildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nce (TGC) 7 Mayıs’ta düzenlenen “Küresel Isınma Kurultayı”nın sonuç bildirgesinde küresel ısınma ve iklim değişikliği sorununun farkında olmanın bile çözüm yönünde önemli bir adım olduğu vurgulanarak “Değişen iklim gibi de görünse aslında geleceğimiz. Geleceğimizi değiştirmek için, henüz çok geç değil” denildi.

Küresel Isınma Kurultayı Bilim Komitesi’nce hazırlanarak, Prof. Dr. Miktad Kadıoğlu ve Doç. Dr. Doğunay Tolunay tarafından son şekli verilen bildirgede, küresel ısınmanın nedenleri ve yol açtığı sorunlar anlatıldı. Küresel ısınma ve iklim değişiminin azaltılması veya önlenmesi için birey, şirket, ülke ve dünya ölçeğinde yapılabilecekler olduğuna dikkat çekilen bildirgede, “Ülke düzeyinde ise küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin kabul edilmesi ve emisyonların azaltılması gerekmektedir. Bu durumun bir politika haline getirilmesi zorunluluktur. Ne yazık ki ülkemizin bu konuda sınıfta kaldığı açıktır. Henüz Kyoto Protokolü imzalanmamıştır. Güneş, rüzgâr ve jeotermal enerji kaynaklarımız yeterince değerlendirilememektedir. Dolayısıyla enerji politikamızın gözden geçirilmesi gerekmektedir” görüşüne yer verildi.

Bildirgede, tarım, ormancılık, ulaşım, sanayi sektörlerinde de küresel ısınma odaklı politikaların oluşturulmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.