Haberler

TOKİ’ye imarda sınırsız yetki

Tarih: 13 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet Yazan: Gülçin Üstün
İstanbul Ataşehir’de kurulması ve Merkez Bankası ile kamu bankalarını da kapsaması düşünülen ‘finans merkezi’nin imar planı nedeniyle sivil toplum örgütlerinin tepkisini çeken Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yetkisi genişletiliyor.

TOKİ bundan sonra yalnızca konut yapımı için değil, ticaret merkezinden hastaneye, okuldan camiye kadar her tür inşaat için kendi imar planını hazırlayabilecek. Böylece, hem imar planlarına karşı açılan davaların önü kesilecek hem de TOKİ’nin konut dışı yatırımları hızlanacak.

Mevcut düzenlemelere göre, TOKİ, kendisine ait arazilerde yalnızca konut uygulamaları için imar planı hazırlayabiliyor. Tasarı ile TOKİ Başkanlığı’na imar planı hazırlama yetkisi veren 2985 sayılı Kanun’da değişikliğe gidildi. Söz konusu değişiklik ile idareye, konut uygulaması dışında her türlü sosyal donatı, altyapı ve benzeri uygulamalarda imar planı hazırlama yetkisi verildi. Böylece TOKİ, Ataşehir’deki finans merkezi gibi projelerinin imar planını hazırlayacak.

Tasarı ile TOKİ’nin yapacağı gayrimenkul satışlarına ilişkin işlemlerde de değişikliğe gidildi. Bu kapsamda TOKİ satışlarında resmi şekli şartı aranmayacak.
Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.