Haberler

Seba Melikesi Belkıs’ın sarayı bulundu

Tarih: 13 Mayıs 2008 Kaynak: NTVMSNBC
Alman arkeologlar, Etiyopya’da (Eski Habeşistan) Aksum’da efsanevi Seba Melikesi Belkıs’ın sarayının kalıntılarını ortaya çıkarmayı başardı.

Almanya’daki Hamburg Üniversitesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Alman arkeologlardan oluşan ekip, M.Ö. 10. yüzyıldan kalma sarayın kalıntılarını bir Hıristiyan krala ait sarayın kalıntılarının altında buldu.

Seba Melikesi’nin sarayının, Musevi Kralı Hazreti Süleyman’dan olan oğlu Kral Menelik tarafından yıkıldığı ve hayranı olduğu Akyıldız’a (Sirius yıldızına) dönük biçimde yeniden inşa edildiği sanılıyor.

Etiyopya’nın batısındaki Aksum kentinde kazılar ve araştırmalar 1999’da başlamıştı.

Araştırmalar, Etiyopya’nın kökenlerinin yanı sıra Etiyopya’daki Ortodoks Kilisesi’nin kökenlerini ortaya çıkarmaya yönelikti. 

Seba Melikesi Belkıs 
Etiyopya’da, Hıristiyanlık ve Ortodoks inançları çok önemli. Habeş halkı M.S. 4. yüzyılda Aksum Kralı Ezana ile Hıristiyanlığı kabul etti ve Ermenilerden sonra ya da onlarla birlikte Hıristiyanlığı resmen kabul eden ikinci halk oldu.

Habeşistan Hıristiyanlığında çok özel farklılık olduğu biliyor ve öyküsü şöyle anlatılıyor:

Habeşistan’ı Yemen ile birlikte başkent Aksum’dan yöneten Seba Melikesi Belkıs, bir gün Musevi Kralı Hz. Süleyman’ı Kudüs’te ziyaret eder. Değişik mitolojik öğelerle örülü bir gece birlikte olurlar. Seba Melikesi’nin döndükten sonra bir oğlu olur. Oğluna İbn-el Melik adını verir. İbn-el Melik daha sonra Habeşistan’da Süleyman Hanedanını kuracak olan I. Menelik olarak bilinecektir.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.