Haberler

Sarp'ta yeniden inşaat başlayacak

Tarih: 13 Mayıs 2008 Kaynak: Referans
Rize İdare Mahkemesi, Sarp Sınır Kapısı inşaatının durdurulması konusunda, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Söz konusu karar, gerekli prosedür tamamlandıktan sonra inşaat çalışmalarının yeniden başlayacağı anlamına geliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yap-işlet-devret modeliyle, 23 Mart'ta temeli atılarak modernizasyonuna başlanan Sarp Sınır Kapısı'ndaki inşaat, ruhsat harcı yatırılmadığı gerekçesiyle, Kemalpaşa Belde Belediyesi tarafından 16 Nisan'da durdurulmuştu. TOBB adına inşaatı yapan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi (GTİ AŞ), Belediye Gelirler Yasası'na göre inşaat ruhsatı harcından muaf olduklarını savunurken, belediye de, yaklaşık 250 bin YTL tutarındaki harcın yatırılması konusunda ısrarcı davranmıştı. Bunun üzerine Gümrük Müsteşarlığının, yürütmenin durdurulması istemiyle Rize İdare Mahkemesine açtığı dava, karara bağlandı. Mahkeme, inşaatın durdurulmasına ilişkin kararda yürütmenin durdurulmasına hükmetti.

İtiraz hakkımızı kullanacağız
Kemalpaşa Belediye Başkanı Yalçın Emiralioğlu, mahkemenin kararına saygılı olduklarını belirterek, "Mahkemenin resmi yazısı tarafımıza tebliğ edildiğinde, gerekli değerlendirmeyi yapacağız ve çalışmaya izin vereceğiz. Kemalpaşa Belediye Başkanlığı olarak, yasal süre içinde Rize İdare Mahkemesinin kararına, bir üst mahkemede itiraz hakkımızı kullanacağız. Çünkü ruhsat alınmadan ve ruhsat bedeli ödenmeden yapılan çalışmayı, elimizdeki yasalara göre yanlış buluyoruz. Hukuk çerçevesinde hakkımızı sonuna kadar aramaya da devam edeceğiz" diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.