Haberler

TOKİ'den ilk adım

Tarih: 13 Mayıs 2008 Kaynak: Olay Yazan: Aydın Fidan
Karacabey Belediyesi'nin TOKİ'ye yaptıracağı konutlarla ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına ilgi yoğun oldu. Toplantıda, konutların inşa edileceği alanda bulunan Şirinevler Kooperatifi`nin bazı sakinlerinden projeye tepki geldi.

Karacabey Belediyesi -TOKİ işbirliğiyle ilçenin Hamidiye Mahallesi Şirinevler mevkiinde inşa edilecek 660 adet konutla ilgili Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Belediye Başkanı Ergün Koç, beldiye meclis üyeleri ve belediye personelinin yanı sıra TOKİ Kentsel Yenileme Dairesi Uzmanı Mustafa Bakır'ın katıldığı toplantıda "Karacabey Kentsel Yenileme Projesi" tanıtıldı. 160 konutun bulunduğu Şirinevler Kooperatifi ve yanındaki 66 tek katlı binanın yanı sıra Başpınar Halı Saha'nın yanındaki alana kurulacak 660 adet konutla ilgili tanıtımın yapıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç, "Bu bir başlangıç. Konut edindirme projelerimizin arkası gelecektir. TOKİ'nin bu projesi Karacabeylilerin ayağına gelmiş bir fırsattır" diyerek, amaçlarının dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu söyledi.

Öncelik Hak Sahiplerine
TOKİ Yenileme Dairesi Uzmanı Mustafa Bakır da yaptığı konuşmada, ilk etapta yenileme çerçevesinde evleri yıkılacak konut sahiplerine öncelik tanıyacaklarını vurguladı. Halı Saha tarafına yapılacak konutlara ilk olarak 226 hak sahibinin yerleştirileceğini belirten Bakır, bu konuda gerekli bedel tespitinin ise yapıldığını, hak sahiplerinin yıkılacak konutlarının bedelini peşinat olarak sayacaklarını ifade etti. Bakır, hap sahipleriyle ayrıca birebir görüşmeler yapılarak "muvaffakiyetlerinin" alınacağını bildirdi. Yaklaşık 43 milyon YTL'ye mal olacak 70 adet 1+1, 470 adet 2+1 ve 112 adet 3+1 konut inşa etmeyi planladıklarını söyleyen Bakır, birinci tipteki konutlar için 150-200, ikincisi için 300-350 ve üçüncü tipteki konutlara da tahminen 450-550 YTL aylık taksitle 15 yıla varan vade seçenekleriyle geri ödeme olanağı sağlayacaklarını açıkladı.

Şirinevler'den Tepki
Toplantının soru-cevap bölümünde gerginlikyaşandı. Şirinevler Kooperatifi sakinlerinden bir vatandaşın, "21 yıldır burada ev sahibi olacağız diye süründük. Geçmiş dönemdeki belediye yönetiminin bize attığı kazığın acısını çektik yıllarca ve hala çekiyoruz. Siz şimdi yeniden bize yer göstererek, yıllar sürecek taksitlere mahkum etmek istiyorsunuz. Bize sordunuz mu hakkımızda proje hazırlarken" şeklindeki sözleri salondan alkış alırken, uzun süre gerginlik yaşandı.

Karacabey için Şans
Belediye Başkanı Ergün Koç ise, tepkilere sert çıktığı konuşmasında, "Kimseyi zorla evinden etmek gibi bir niyetimiz de sevdamız da yok. Siz istemezseniz, biz zorla size bir şey yaptıracak değiliz. Amacımız, insan onuruna yaraşır, depreme dayanıklı, sağlıklı konutlarla yaşam kalitenizi arttırmaktır. Bu proje Karacabey'in ayağına gelmiş bir fırsattır. Bir tren bir istasyona bir kere uğrar" diyerek, istenmemesi durumunda rötuş yapılarak, Şirinevler Kooperatifi'nin projeden çıkarılarak, inşaata başlanacağı mesajını verdi.

TOKİ uzmanı Mustafa Bakır, konutların satışı konusunda belirlenmiş bir şartnamenin olmadığını belirterek, 85 metrekare üstü ve altı olmak üzere iki şartnameyle, ihaleye çıkmasının ardından kesinlik kazanacak rakamlarla satışın gerçekleşeceğini belirtti.

Öte yandan konutlara taleplerin Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından alınmaya başladığı açıklandı. TOKİ`nin konutlarından edinmek isteyenler Fen İşleri Müdürlüğü`nden ayrıntılı bilgi alarak, dilekçeleriyle başvuruda bulunabilecek.

Yeniden Taksit mi Ödeyeceğiz...
Karacabey'de yapılması planlanan TOKİ konutlarının tanıtım projesine, konutları yıkılarak projeye dahil edilmek istenen Şirinevler Yapı Kooperatifi sakinleri "Büyük sıkıntılarla ev sahibi olduk. Şimdi, yıyırca sürecek taksitlere mahkum etmek istiyorsunuz" diye tepki gösterdiler.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.