Haberler

Antalyalı otelciler ampulleri değiştirdi

Tarih: 13 Mayıs 2008 Kaynak: Akşam Yazan: Esin Gedik
Yaz aylarında elektrik sıkıntısı yaşamak istemeyen Antalyalı otelciler tasarrufa başladı. Tasarruflu ampuller kullanan, gece aydınlatmalarını azaltan otelciler, 14 Mayıs’ta Bakan Güler’e “önlem paketi” sunacak.

Geçtiğimiz yıllarda enerji sorunu yaşayan ve geçen sezon elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalan Antalyalı turizmciler, tasarrufa yöneldi. 14 Mayıs’ta Antalya’da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve bürokratlarla bir araya gelecek olan turizmciler, bakana “önlem paketi” sunacak.

Gözler Bakanlıkta
Antalya’daki otellerin çoğunun ampullerini değiştirerek tasarruflu ürünlere yöneldiğini belirten Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, “14 Mayıs’taki toplantı için hazırlık yapıyoruz. Bakana bir öneri paketi sunacağız, onların da önerilerini dinleyeceğiz” dedi.

Yaz sezonunda elektrik tüketiminin arttığını söyleyen Çorabatır, “Antalya, ürettiğinin çok üstünde enerji tüketiyor yaz aylarında. Turizmin başkenti olması nedeniyle bu normal ancak hepimizin tüketimi azaltarak yetkililere yardımcı olması gerekir. Biz üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

En Büyük Sorun Klima
Antalya’daki birçok otelin şu anda tasarruflu ampulleri kullanmaya başladığını da belirten Çorabatır, şunları söyledi: Otelciler olarak yapabileceğimiz tasarruf önlemlerini artırmak. Bu nedenle ampullerin ardından gece aydınlatmalarını da azaltmayı düşünüyoruz. Ayrıca odalar boş olduğunda klimaların da devre dışı kalmasını sağlayacak bir sistem kurmaya çalışıyoruz.”

Enerjide üretim ile tüketim arasındaki denge tüketim lehine bozulunca Enerji Bakanlığı bazı önlemler almak zorunda kaldı. Turizmin en yoğun olduğu sezonda kesinti yapmak istemeyen TEİAŞ, otelcilere “elektrik kullanımının zirve yaptığı saatlerde jeneratör kullanmalarını” önerdi. TEİAŞ, jeneratörün maliyeti daha da artıracağını düşünerek bu teklife sıcak bakmayan otelcilere “Aradaki farkı biz karşılarız” demeye hazırlanıyor.

Sanatçılar da jeneratör istiyor
Tasarruf ederek hem devletin kazanacağını hem de otelcilerin maliyetinin düşeceğini belirten Sururi Çorabatır, “Kesinti korkusu öyle bir hal aldı ki artık Antalya’ya konser vermek için gelecek olan sanatçılar sözleşmelerine jeneratör istiyoruz maddesi de koyduruyor” dedi. Bazı bakanlar ve

başbakanın programlarında da kesinti olabilir kaygısıyla sistemden elektrik kullanmak yerine jeneratör tercih ediliyor.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.