Haberler

Hasankeyf kazı problemi belirlendi

Tarih: 14 Mayıs 2008 Kaynak: Türkiyeturizm.com
Batman'ın Hasankeyf İlçesi ören yerinde bu yıl Prof.Dr. Abdusselam Uluçam başkanlığında yapılacak kazı çalışması programı belirlendi. Nisan ayında başlanması planlanan kazı çalışmaları bu yıl yine ödenek ile ilgili sorunlar nedeniyle Mayıs ayına sarktı.

Mayıs ayı ortalarında başlanması beklenen kazı, belgeleme, restorasyon ve konservasyon çalışmaları Abdüsselam Uluçam başkanlığındaki 15 kişilik uzman ekiple sürdürülecek.

Aralarında Doç.Dr. Aynur Özfirat, Doç.Dr. Haldun Özkan ile Yrd.Doç Ali Boran, Yrd.Doç Zerrin Köşklü, Yrd.Doç. Nursel Özkul Fındık, Yrd.Doç. H.Abdullah Erdoğan, Yrd.Doç. H. Abdullah Çağlar ve 5 uzmanın yer aydığı 15 kişilik kazı ekibi mayıs, haziran ve eylül aylarında çalışma yürütecek.

Mayıs ayı ortalarında başlanacak çalışmalarda, kazı evinin bakım ve temizliği, iç kaleden toprak tahliyesi, kazı için gezi programı projesinin hazırlanması çalışmaları yapılacak. Haziran ayı çalışmalarında ise, sit alanı boyunca belirlenecek alanlara sondaj çalışması, Büyük Sarayda yıkılması muhtemel mimari dokunun desteklenmesi için proje hazırlanıp, Hasankeyf ve yakın çevresinde yüzey araştırması yapılacak. Haziran ayı programında ayrıca, Zeynelbey Türbesi ve Büyük Saray'ın yıkılmak üzere olan kısımları ile su kulesinin acilen koruma altına alınması için çalışma yapılacak.

Kazı takvimi eylül ayı çalışmalarında ise, Haydar Baba Zaviyesi, Kasımiye Camii ve Artuklu Köşkü'nde kazı çalışmaları yapılıp ilgili rölöve, konservasyon ve diğer belgeleme çalışmalarının yapılması hedefleniyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.