Haberler

Dikmen’de İstinat Duvarı Çöken Apartman…

Tarih: 14 Mayıs 2008 Kaynak: Ankara Büyükşehir Belediyesi
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bazı basın yayın organlarında Büyükşehir Belediyesi’ni suçlar nitelikte yer alan Dikmen Gökkuşağı Caddesi 39 numaralı apartmanın istinat duvarının çökmesine ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptılar.
Gökkuşağı Mahallesi’ndeki söz konusu 39 numaralı apartmanın istinat duvarının yaslandığı yan parselde yer alan yeşil alana kaçak hafriyat dökümü yapıldığının daha önce Mahalle Muhtarı Ramazan Ünal tarafından tespit edildiğini ve konuyla ilgili Çankaya Belediye Başkanlığı ile yazışmaların bulunduğunu kaydeden yetkililer, “Bu konuda resmi yazışmalar vardır ve bu yazışmalar bizde de mevcuttur” dediler.

“İstinat Duvarının Niteliksiz Olarak Yapıldığı Tespit Edildi”
Yapılan haberler öncesinde Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir bilgi alınmadığını da kaydeden yetkililer, kaçak hafriyat dökümü nedeniyle çevredeki kötü görüntünün kaldırılması için mahalle muhtarlığının talebiyle kaçak hafriyatın alınması ve düzeltilmesiyle ilgili işlem yaptıklarını belirttiler. Yetkililer, “Alana dökülen moloz ve çöpler alınmıştır. Apartmanın müteahhidi tarafından niteliksiz olarak yapılmış istinat duvarı çökmüştür. Bu duvarın çökmesi sonrasında duvarın toprağa sabitlenmesini sağlayan ankarajların yapılmadığı, kazık temelinin olmadığı, projesinin ilçe belediyesince onaylı olmadığı tespitleri yapılmıştır. Bu konuyla ilgili tutanaklar tanzim edilmiştir” açıklamasında bulundular.

“Duvarda Kalitesiz ve Eksik Malzeme Kullanılmış”
Çekilen fotoğraflarla da istinat duvarının eksik ve kalitesiz malzemeden yapıldığının çok ufak parçalara ayrılmasından dolayı anlaşılabildiğini de kaydeden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, açıklamalarına şöyle devam ettiler: "Projesiz, kalitesiz malzeme ile ve fen kurallarına uymadan yapılan bu istinat duvarının çökeceği su götürmez bir gerçektir. Konunun Ankara Büyükşehir Belediyesi ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Belediyemizle herhangi bir ilişkisi olmamasına rağmen çöken istinat duvarının belediyemizle ilişkilendirilmesi ve belediyemizden hiçbir bilgi alınmaksızın bu tarzda yapılan haberler bizleri üzmüştür.”
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.