Haberler

Karayolları Bölge Müdürü Yıldız: Köprü standartlara uygun, gazete haberleri gerçeği yansıtmıyor

Tarih: 15 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Selim Karahan
Karayolları 12. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, Olimpiyat Köprüsü'nün gabarisinin yatersiz olduğuna dair haberleri yalanlayarak, "Köprünün bizimle alakası yok ama standartlara da uygundur.

Hatta 1.5 metre de yüksek yapılmıştır." dedi.

Dadaşkent güzargâhında bulunan ve geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Olimpiyat Köprüsü'nün alçak yapıldığına yönelik bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberler yalanlandı. Dün köprünün önünde basın açıklamasında bulunan Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız, köprünün gabarisinin yetersiz değil, aksine standartlara göre 1.5 metre de yüksek olduğunu ifade etti. Köprü inşaasının kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığının altını çizen Yıldız, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Köprünün Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldığını hatırlatan Yıldız, "Karayolları olarak sadece sathi kaplama olan asfaltın kalitesini yükselterek, sıcak karışımlı asfalta dönüştürüyoruz. Geçen yıl sağ şeridi yapmıştık, bu yıl da sol şeridi yapıyoruz. Önceki gün bazı basında akaryakıt istasyonu sahibinin ve uzmanların ağzından köprünün standartlara uygun yapılmadığına dair haberler çıktı. Köprü her ne kadar bizim tarafımızdan yapılmasa da standartlara da aykırı değildir. Köprü, karayollarında yük taşıyan araçlar gözetilerek yapılması gereken 4 metreden 1.5 metre yüksek olarak 5.5 metre yapılmıştır. Burada uzaktan çekilen resimlerle sanki kamyon köprünün altından geçiyormuş gibi gösterilmiş" şeklinde konuştu.

Köprü güzergahındaki yolun 15 santimetre yükseltileceğini açıklayan Bölge Müdürü Yıldız, akaryakıt istasyonunun önündeki yüksekliğin alınacağını ve istasyonun yola bağlantısının gerçekleşeceğini dile getirdi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.