Haberler

Trabzon Limanı transit ticaretin merkezi olacak

Tarih: 15 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Oktay Mehmet
İran Ulaştırma Bakan Yardımcısı Bokharaei, Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak'ı ziyaret etti.

stanbul'da yapılacak 'Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği' toplantısına katılmak üzere İstanbul'a gelen İran Ulaştırma ve Karayolları Bakan Yardımcısı Muhendis Bokharaei, İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Seyyid Kemal Yasini ve bakanlık heyeti, Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Genel Koordinatör Dr. Ömer Bolat ve Genel Koordinatör Yardımcısı Dr. Osman Aşkın ile biraraya geldi.

Engeller Kalkacak
Albayrak şirketinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye ile İran arasındaki ulaştırma hizmetleri ile Trabzon Limanı'nın üzerinden yapılan transit ticaretin geliştirilmesi konusu ele alındı. Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Albayrak Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Dr. Ömer Bolat, Avrupa ve Türkiye üzerinden İran'a ve Uzakdoğu ülkelerine yapılacak karayolu taşımacılığının yeniden aktif hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Bolat, 'İki ülke arasında taşımacılık alanında 'ayakbastı ve mazot fiyatlarından' kaynaklanan önemli bürokratik engeller var. Sayın İran heyetine sorunları anlattık. Kendileri söz konusu engellerin kaldırılması konusunda girişimde bulunacağını belirtti' dedi.

Görüşme sonunda Albayrak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, İran Ulaştırma ve Karayolları Bakan Yardımcısı Bokharaei ile İstanbul Konsolosu Seyyid Kemal Yasini'ye çeşitli hediyeler takdim etti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.