Haberler

Ağaç katliamına tepki

Tarih: 16 Mayıs 2008 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Mehmet Emin Berber
Muğla-Marmaris yolunu genişletme çalışmaları sırasında aralarında koruma kapsamındaki günlük ağacının da (sığla) bulunduğu 2 bin ağacın kesildiği, yaklaşık 300’ünün de gelecek günlerde aynı sonla karşılaşacağı öğrenildi.

Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, kesimlerin hemen durdurulmasını isterken Marmaris Demokrasi Platformu sözcüsü avukat Mehmet Hasbioğlu, “Marmaris’in simgesi haline gelen sığla ağaçlarının hangi gerekçeyle olursa olsun kesilmesini protesto ediyoruz” dedi.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, yol genişletme çalışmaları sırasında koruma altında bulunan sığla ağaçlarının kesildiğini doğruladı. Belbaşı bölgesiyle Gökçe köyü arasında işaretlenen 2 bin 330 ağaçtan 2 bininin kesildiğini, kalan 300 ağacın da gelecek günlerde kesileceğini söyledi.

Demirci, “Ne yazık ki kesinlenler arasında sığla ağaçları da bulunuyor. Konunun asıl muhatabı karayolları.

Onlar Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan izin aldıklarını söylüyorlar.

Muğla-Marmaris yol genişletme çalışmalarının proje aşamasında ciddi tartışmalar oldu. Yolun sığla ağaçlarının bulunduğu yerden değil de karşı taraftan geçirilmesini istedik. Bu isteğimiz kabul edildi. Ama ne yazık ki az da olsa yolun karşı tarafından sığla ağaçları da var ve bunlar kesilmekten kurtulamadı” diye konuştu.

Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan ise genişletme çalışmaları sırasında doğa katliamı yapılmayacağı konusunda kendilerine söz verildiğini vurgulayarak “Sözlerinde durmadılar. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğ’ne, ağaç katliamının durdurulması istemiyle yazı gönderdik. Aksi takdirde bütün çevre örgütleri ve gönüllüleriyle vilayete yürüyeceğiz” dedi.

Mehmet Hasbioğlu da sığla ağaçlarının kesilmesinin içlerini acıttığını ifade etti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.