Haberler

Beckham’a Dubai’de komşu olma yarışı

Tarih: 16 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet
Birleşik Arap Emirlikleri’ni oluşturan yedi emirlikten biri olan Dubai, son 10 yılda yapılan yatırımlarla, yaklaşık 7 trilyon dolar hacminde bir pazara hitap eden, Doğu Afrika, Hindistan ve Avrupa’yı da kapsayan çok büyük bir coğrafyanın ticaret merkezi haline geldi.

Hızlı büyüme

Dünyanın ticaret merkezi olma hedefiyle yatırımcıların göz bebeği haline gelen ve çift haneli büyüme hızına sahip ender bölgelerden biri olan Dubai’de yalnızca ticaret hacmi değil, nüfus da hızla artıyor. Artan nüfusun yüzde 70’ini, 150 farklı ülkeden emirliğe gelen yabancılar oluşturuyor. Ofis, alışveriş, sosyal ihtiyaçlar ve barınma amaçlı bina ihtiyacının katlanarak büyümesi nedeniyle gayrimenkul en hızlı büyüyen sektör haline gelirken, bu sektöre yatırım yapanlar kısa sürede büyük kazançlar sağlayabiliyorlar.

Türk yatırımcı artıyor

Çok sayıda Türk firmanın da Dubai’de ofisleri, mağazaları ve girişimleri bulunuyor. Dubai’de yaklaşık 8 bin Türk işadamı ve yönetici faaliyet gösterirken, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı 70 bine yakın şirketten 150 tanesini Türk şirketi oluşturuyor. Türkiye’den de ticaretle uğraşan yatırımcılar hızla Dubai’de yerlerini alıyor ve emirlikte 10 bine yakın Türk yaşıyor. Dubai’de ofis, ev ya da dükkan almak; biten ya da yürümekte olan projelere yatırım yapmak isteyen Türkler’e danışmanlık hizmeti veren Moreplus Group, Damac Holding’e bağlı Damac Properties’in Türkiye’deki temsilciliğini yürütüyor ve çözüm ortağı olarak faaliyet gösteriyor. Damac, Dubai’de 30 milyar dolar değerinde 21 proje yürütüyor. Moreplus Group Genel Müdürü Burak Uçkun, yaptığı açıklamada, "8 ay önce 63 bin dolar peşinatla 3 yıl vadeli olarak 630 bin dolara alınan bir dairenin şu anki fiyatı 1 milyon 450 bin dolar. 3 ay önce 175 bin dolar değerinde stüdyo daire alan müşterilerimizin dairelerinin şu andaki satış fiyatı 245 bin dolar. Satışlar taksitle yapıldığı halde vade farkı alınmıyor. Peşin ya da taksitle olması fiyatta değişiklik yaratmıyor. Türk müşteriler de herhangi bir komisyon ya da faiz ödemeden Moreplus aracılığı ile uzun vadeli ödemelerle bu dairelere sahip oluyorlar. Dünyaca ünlü David Beckham, Maria Sharapova, Michael Schumaher gibi isimlerin yanında Türkiye’den de pek çok ünlü yatırımlarını Dubai’de değerlendiriyor" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.