Haberler

Sahil projeleri Investate'08'de görücüye çıkıyor

Tarih: 16 Mayıs 2008 Kaynak: Referans Yazan: Aram Ekin Duran
Yabancı yatırımcıların İstanbul'dan sonra en çok sahil yörelerine ilgi göstermesi, organizatörleri harekete geçirdi. İkon Events ve Akın Nalça Modular Spaces, 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenleyeceği Investate'08'de gayrimenkul yatırımcıları ile alıcıları buluşturacak. Investate'08' kapsamında yapılacak konferansta gayrimenkul sektöründeki güncel gelişmeler tartışılacak. 200 kişinin katılması beklenen konferansın yanı sıra organizasyon kapsamında gayrimenkul şirketleri projelerini de tanıtacak. 36 firmanın sahil bölgelerindeki projelerini tanıtacağı fuar kısmına ise yerli ve yabancı 2 bin ziyaretçi bekleniyor. Investate'08 organizatörlerinden İkon Event Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, Investate ‘08'in bölge ekonomisine canlılık getireceğini söyledi.

Gayrimenkule ilgi yoğun
Ege ve Akdeniz sahil bölgesindeki emlak satışlarına ivme kazandırmayı ve uluslararası gayrimenkul yatırım şirketleri ile Türk gayrimenkul yatırım şirketlerini biraraya getirmeyi hedefleyen "Investate'08-Türkiye Sahilleri Emlak Yatırım Buluşması", Bodrum Princess Otel'de gerçekleşecek. Güreli, "Gayrimenkul sektörüne hem yerli hem de yoğun bir yabancı ilgisi var. Çok ciddi oranda bir yatırım hareketi başladı. Türkiye sahilleri de yapılaşmanın yoğun olduğu, gayrimenkul sektörünün yatırım yaptığı önemli bir alan. Biz de bu alana biraz daha değer katmak için, yatırımcıları, yerel yöneticiler ve devlet yetkilileri ile buluşturabileceğimiz bir platform oluşturmak istedik" diye konuştu.

Güreli, portföy sahiplerinin günlük turlarla emlaklarını tanıtabilecekleri bir program da yaptıklarını belirtti.

Organizasyonu yaparken İspanya modelini detaylı olarak incelediklerini söyleyen Güreli, şöyle devam etti: "İspanya'ya her yıl 20 milyon turist devre mülkünde tatile gitmektedir. Bu anlamda İspanya bugüne kadar değeri 350 -500 milyar euro olan bir konut satışı gerçekleştirmiştir. İspanya Türkiye'ye örnek olmalı."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.