Haberler

Tarihi köprülere korkuluk yapılıyor

Tarih: 16 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Kamil Anahar
Tarihi Zağnos ve Tabakhane köprülerinin korkulukları Trabzon Belediyesi tarafından aslına uygun olarak yeniden yapılıyor.

Belediye tarafından hazırlanan ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan proje kapsamında korkulukları monte etme çalışmaları başladı. Trabzon Belediye Başkanı M. Volkan Canalioğlu Trabzon'un her geçen gün yenilenip geliştiğini ifade ederek, "Belediye olarak geçmişle gelecek arasında köprü görevi gören tarihi eserlerin onarılmasına hız verdik. Kentimizde pek çok tarihi eser bulunuyor. Bunlardan iki önemli eser olan Zağnos ve Tabakhane köprülerinin korkuluklarını hazırladığımız proje çerçevesinde aslına uygun olarak yeniden yapıyoruz. Zağnos köprüsündeki çalışmaları tamamladıktan sonra Tabakhane köprüsünün korkuluklarını da değiştireceğiz. Amacımız Trabzon'un tarihi eserlerine sahip çıkarak gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmaktır" dedi.

Canalioğlu, TOKİ ile birlikte yaptıkları "Zağnos Dönüşüm Projesinin" güney kısmındaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu ifade ederek, " Vadinin kuzey kısmındaki mülk sahipleriyle büyük oranda anlaşarak tapularını aldık. Okulların kapanmasıyla birlikte yıkım çalışmalarına başlayacağız" dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.