Haberler

İşte bu kadar...

Tarih: 20 Mayıs 2008 Kaynak: Akşam
İstanbul’un Anadolu yakasında yaşayıp da diğer yakasında çalışmanın en güzel tarafı sabah güne Boğaz’ın kuğusu vapurlarla yolculuk ederek başlamak. Vapur yolculuğu edinilen dostluklar, çay, simit ve tiryakilerin kıç güvertede tüttürdükleri sigara ile ulaşımdan çok kendine has ritüelleri olan bir keyif durumu. Benim de bir süre önce sağlığımı daha fazla tehdit etmesine göz yummayarak bıraktığım sigaranın vapurda da içilmesi artık yasak. İşte vapurun sigarasız ilk günündeki izlenimlerim:

Sabah 08.10 Kadıköy-Eminönü vapuru. Gazeteme göz atmakla birlikte önümde, arkamda, sağımda ve solumda oturanları da kontrol etmeden duramadım. Tam ‘’iyi gidiyor’’ dememe kalmadan karşımda oturan bir vatandaş gömleğinin cebinden çıkardığı sigarasını yakmaya çalıştı. Ben de buna fırsat vermeyerek, ‘’Lütfen beyefendi sigara içmek yasak’’ diyerek uyarıda bulundum. Vatandaş önce şaşırdı, neler olduğunu anlamaya çalıştığında da bir bayanın müdahalesiyle karşılaştı. Yapacak başka bir şeyin olmadığını anlayan vatandaş sessizce sigarasını yere attı ve kalkarak burun kısmını terk etti.

O sırada Milliyet’ten Garbis Özatay geldi. Selam sabahtan sonra kendimize birer çay ısmarladık ve keyifle yudumlarken, Garbis bir anda ‘’Hemşerim yasak yasak’’ demeye başladı. Onunla birlikte vatandaşlardan da aynı yönde tepkiler yağdı. Sabah sabah sigarasını keyifle tüttürmek için vapurun açık kısmına binen ve işçi olduğu her halinden belli olan bir vatandaş sigara yakmıştı. Tepkiler üzerine o da sigarasından sinirli bir şekilde 3 nefes üst üste çektikten sonra parmaklarının ucuna aldığı sigarayı denize doğru fırlatarak adeta ‘’Alın size be...’’ dedi.

Yaklaşık 35 yıldan beri sigaraya mahkum olmuş zavallı biri olarak bu tabloya maruz kalmadığım için az da olsa kendimle gurur duydum. Hatta bu o kadar hoşuma gitti ki; biraz önce zorla söndürülen sigaranın hâlâ havada dans eden dumanı ve yaydığı pis kokudan intikam alma hissine kapılmam...

İşte bu diyorum! Çünkü, sigarasız ilk günde vatandaşların sigara içicilerine karşı takındıkları tatlı-sert tavrın ilerisi için umut ışığı yaydığını söyleyebiliriz.

Doğrusunu söylemek gerekirse, bu iş tutacağa benziyor... Haydi hayırlısı...
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.