Haberler

Konutta yabancının ilk tercihi olduk

Tarih: 20 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Orhan Turan
Avrupa Gayrimenkul piyasasındaki doygunluk ve yüksek fiyatlar ev almak için pazar arayışını Türkiye'ye yöneltti. Türkiye, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) üyesi 30 ülke arasında yapılan araştırmada ucuzlukta 4'üncü oldu. Karşılaştırmalı fiyat düzeyine göre İsviçre, Danimarka ve Norveç en pahalı ülkeler olarak açıklanırken, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'nın ardından en ucuzu Türkiye oldu. Türkiye'nin bu haliyle yabancılar için tam bir cennet olduğunu dile getiren TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, 'Türkiye'ye rakip olarak beliren Yunanistan ve İspanya'nın adı da pahalılar arasında geçmekte, Türkiye'de 100 Lira olan bir mal, Yunanistan'da 155 Lira, İspanya'da ise 160 Lira olarak bedellendirilmektedir' dedi

Ön Yargıları Aşmalıyız
Türkiye'nin bu alandaki yatırımları çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyen uzmanlara göre Türklerin her millete karşı ayrı bir ön yargısı bulunuyor. Bu ön yargıların yatırımların önünü kestiğini dile getiren Epit Mimarlık Sahibi ve Dubai İnşaatın eski ortağı ile uzun süre birlikte iş yapan Vahap Toy, kendisinin Araplara karşı oluşan önyargı nedeniyle verimli çalışamadığı için kurulu ortaklığından vazgeçmek zorunda kaldığını söylüyor. TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner ise Avrupa'lı yatırımcılar sahilden garımülk alınca 'Türkiye elden gidiyor' eleştrilerine anlam veremediğini belirtti. Soner, 'Biz Almanya'nın yarısını aldık, hiç bir şey demiyorlar ama onlar bizden ev, arazi alınca kıyamet kopuyor' dedi.

En ucuz konutlar Türkiye'de
Türkiye'nin yabancılar için neden cennet olduğu sorusuna en iyi cevabı aynı özellikteki dairelerin satış rakamları açıklıyor. TURYAP verilerine göre Avrupa'daki 3+1, müstakil konutun fiyatı; Almanya'da 430 bin Euro, Fransa'da 300 bin Euro, İspanya'da 570 bin Euro, Yunanistan'da 500 bin Euro, İngilter'de 570 bin Euro, Amerika'da 380 bin Euro, Türkiye'de 100 bin Euro.Ülkemizdeki gayrimenkullerin kıymetleneceği görüşünde birleşen uzmanlar, yabancı yatırımcının gayrimenkule yönelmesini 'en doğru ve karlı yatırım' şeklinde değerlendiriyorlar.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.