Haberler

Tarihi Muğla evleri turizmin hizmetinde

Tarih: 17 Mayıs 2008 Kaynak: Akşam
Üniversite ve kültür kenti Muğla’da kültür turizmi çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Muğla merkezinde kültür turizmine açılabilecek 400 tescilli bina bulunuyor. Eski Muğla evleri belediye tarafından restorasyonu yapılarak turizmin hizmetine sunuluyor. Muğla Belediyesi 5 eski Muğla evini kültür turizminin hizmetine sunarken, Valilik başta olmak üzere diğer kurumlar da 22 evi restore ederek kullanmaya başladı. Eski Muğla evlerinden restorasyonu yapılan iki butik otel de hizmet veriyor.

Muğla’yı gelecek nesillere, kültürel değerlerini kaybetmeden aktarmayı hedeflediklerini söyleyen Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Bir yandan çağdaş kentleşmenin gereklerini yerine getirirken, bir yandan da kendi kültürel değerlerimizi koruyacağız” dedi.

Kurumlar Elbirliği Yaptı
Gürün, “Muğla çok ciddi bir kültür turizmi merkezi olmanın yanı sıra önümüzdeki yıllardan itibaren bir kongre turizmi merkezi olmayı da hedefliyor. Muğla Belediyesi olarak koruma altındaki eski Muğla evlerini restore ederek turizmin hizmetine sunuyoruz. Tescilli bulunan 400 yapı gelecekte kültür turizminin hizmetine açılacak. Valilik ve diğer kurumlar da örnek çalışmalar yapıyor. Ayrıca Muğla’da bazı şirketler eski yapıları değerlendirerek kültür turizmi yapıyorlar. İki butik otel şu anda hizmet veriyor. Kısa sürede bunların sayısı artacaktır. Yapımı son aşamaya gelen Muğla Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi inşaatıyla Muğla’ya 650 kişilik bir ana salonu, 120 kişilik bir ve 80 kişilik de iki salonu olan bir tesis kazandırılacak. Böylece kültür turizminin yanı sıra kongre turizmi de başlayacaktır” dedi.

25 yıl sonrası planlanıyor
Muğla’nın sözlü ve yazılı kültürünün yanında; mimari yapısının, evlerinin ve sahip olduğu kültürel ve doğal varlıkların korunmasına özen gösterdiklerini dile getiren Gürün, şöyle konuştu:

“Muğla, her anlamda farklı ve özgün bir yapıya sahip. Evleri, bacaları, kapıları ile kendi mimarisini yaratan Muğla; sokak yapısı, sosyal yaşamı, insani ilişkileri, dayanışması farklı özellik taşıyor. Muğla’nın sahip olduğu bu önemli değerleri koruyup, özgün haliyle geleceğe taşırken; aynı zamanda çağdaş kentleşmenin gereklerini de yerine getiriyoruz. Muğla’nın 25 yıl sonrasını öngören plan hazırladık.”
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.