Haberler

Karadeniz cazibe merkezi olacak

Tarih: 21 Mayıs 2008 Kaynak: Cumhuriyet
Karadeniz’in 10 yıl sonra çok önemli bir cazibe merkezi olacağını belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, plansız yapılaşmaya karşı özellikle yerel yönetimleri daha duyarlı davranmaya çağırdı. Ulusoy, küresel ısınmanın Karadeniz’e olan eğilimi arttıracağını savundu.

Tur şirketlerinin temsilcileri ile Bartın’ın Amasra ilçesinden başlayıp Rize’de sona erecek olan bir Karadeniz tanıtım turu düzenleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Karadeniz’in 10 yıl içinde ülke ve dünya açısından önemli bir cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini söyledi. Trabzon’da Karadeniz turuyla ilgili bilgi veren Ulusoy, önceki yıllarda bölge halkının turizme yönelik çağrılar yaptığını, ancak artık turizm sektörünün bu büyük değerin farkına vardığını belirtti. Ulusoy, tesisleşme konusunda özellikle ekonomik açıdan ciddi sorkunların bulunduğunu, bu nedenle bölgedeki sermayelerin birleştirilmesinin şart olduğunu söyledi.

Sinop’tan Hopa’ya kadar olan bölgede yeni tesisler yapılması gerektiğini vurgulayan Ulusoy, “Buranın insanları bir araya gelerek bu yatırımları yapmalı. Karadeniz bir yaşam alanı ve turizm alanı olacak. Buraya insanları getireceksiniz siz değil, tabiat konuşacak, bu çok nefis bir güzellik. Bunun kıymetini bilin biz İstanbul’da bunun fukaralığını yaşıyoruz” diye konuştu. Karadeniz’in 10 yıl sonra çok önemli bir cazibe merkezi olacağını belirten Ulusoy, kötü ve plansız yapılaşmanın canlarını sıktığını, bu konuda özellikle yerel yönetimlerin ve ilgililerin daha duyarlı davranmasının gerekli olduğunu ifade etti.

Dünya Karadeniz’e geliyor
Ulusoy şöyle devam etti: “Karadeniz’in yağmuru çetindir, güneşi üveydir, ürünü de yetimdir. Küresel ısınma nedeniyle bundan sonra hava şartları yağmuru yumuşak hale getirecek, başka tarafta ise perişan hale getirecek. Onun için doğaya çok kıymet vermek lazım. Organik tarım özellikle burayı daha yaşanır hale getirdi. Turizm bundan sonra sıfır metre rakımdan değil 300-400-1000-1500 metre rakımdan başlayacak. Başka çaresi yok, dünya yavaş yavaş Karadeniz’e geliyor. Karadeniz’i bilmemek ayıptır, görmemek kayıptır.”
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.