Haberler

İzmir'e tek bir çivi çakmam

Tarih: 21 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Asır Yazan: Murat Şahin
Kendisine gösterilen zorluklardan bıktığını belirten Dikran Masis, "Belediye sığınak raporu için 4 ay bekletti. Artık yokum" dedi.

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul firmaları arasında yer alan Eskidji'nin patronu Dikran Masis, ilk görüşte aşık olduğu Foça'da 7 milyon dolar yatırımla kendisinin de oturacağı bir yaşam alanı kurdu. Foça'nın en güzel koylarından biri olarak gösterilen Çanakçı Koyu'nda 27 villa ve 75 üniteden oluşan küçük bir köy oluşturan Masis, çok sevdiği Foça'ya yeni eserler de kazandırmayı amaçlıyor.

Çok Yordular
İzmir Kordon'a "İmza" isimli 7 katlı bir apartman inşa ettiğini ve bu süreçte çok yorulduğunu belirten Eskidji'nin patronu Dikran Masis, belediyeden sığınak raporu almak için 4 ay beklemek zorunda kaldığını söyledi. Masis, İzmir'de her kurumdan yatırımcılara zorluk çıkarıldığını, inşaatı tamamlayana kadar büyük sıkıntı çektiğini belirtti. 

Güzel Ortam 
Foça'daki komşularını da kendisi belirleyen Masis, residence kalitesinde olduğunu söylediği villalarda yaşayanlara sauna, fin hamamı, mini golf sahası, tenis kortu, restoran ve çamaşırhane gibi her türlü hizmeti de sunduklarını söyledi. "İkinci ev sahiplerinin ceplerini ve hanımlarını yormayacak bir yaşam alanı yarattık" diyen Masis, hafta sonunda doğayla başbaşa kalmak, kuş sesleri ile uyanmak isteyenler için güzel bir ortam oluşturduklarını dile getirdi.

Etkilendi
Foça'ya 3 yıl önce geldiğini ve çok etkilenip aşık olduğunu dile getiren Masis, kendisinin de yaşamak istediği Foça'da uzun bir süre yer aradıktan sonra Çanakçı Koyu'nda yarım kalan bu siteyi bulduğunu kaydetti. 27 villadan oluşan siteyi baştan aşağıya yenilediklerini, Olivia Village ismini verdikleri proje için 7 milyon dolara yakın yatırım yaptıklarını ifade eden Masis, "27 villadan 75 ailenin yaz kış kalabileceği bir yaşam alanı yarattık. Ben de kendime buradan bir ev aldım. Yaz tatillerinin büyük bir kısmını burada geçireceğim. Birçok yer gezdim ama Foça'dan daha iyi bir yer göremedim. Foça çok reklamı yapılan Yunan adalarından bile daha güzel. Çok sevdiğim bu yere güzel bir eser kazandırmak için yola çıktım. Bu işi hiç ticari düşünmedim. Kendi imkanlarımızla 84 aya kadar taksit yapıyorum. Burada kendim de yaşayacağım için komşularımı da özenle seçiyorum" dedi. 

Kaçın Diyorum 
İzmir'de yatırım yapmak istemeyen Eskidji'nin patronu Dikran Masis, şöyle konuştu: "Ben Adana Yüreğir'de de iş yaptım. Ruhsatımı 45 dakikada aldım. İzmir'de bir ruhsat için 4 ay bekledim. İzmir'e başka yatırımlarda düyünüyordum ama şimdi kesinlikle bir tek çivi bile çakmam. Bana soran arkadaşlarıma da, 'Aman ha! İzmir'den kaçın' diyorum. Ben Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile de iş yaptığımdan bütün Türkiye'yi gördüm. Tekirdağ bile son dönemde İzmir'i geçti. İzmir'de her şey var ama geri gidiyor. İzmir'i ve insanlarını çok seviyorum ancak bu yananlara isyan ediyorum."

Ev hanımları yorulmayacak
Foça'ya kazandırdığı bu eserle beldenin çıtasını yükselttiğini belirten Dikran Masis, burada yaşayanların rahat etmesi için her ayrıntıyı düşündüğünü söyledi. Olivia Village'nin Foça'da apart otel tarzında tek yer olduğuna dikkat çeken Masis, sakin bir tatil özleyenler için çok güzel, küçük bir ortam yarattıklarını belirtti. 17 kişilik bir ekibin güvenlik, temizlik ve yemek hizmeti verdiğini, yazlığa gelen hanımların bu nedenle hiç yorulmayacağını, beylerin de fiyatları ile ceplerinin boşalmayacağını ifade eden Masis, yılın 170 gününün tatil olduğu Türkiye'de, Olivia Village'de yaşayanların bu günlerin keyfinin çok iyi bir şekilde çıkaracağını sözlerine ekledi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.