Haberler

Dubai, emlak yatırımında Türklerin yeni gözdesi

Tarih: 21 Mayıs 2008 Kaynak: Referans Yazan: Bülent Yoldaş
Dünyanın her ülkesinden yatırımcının gayrimenkul aldığı Dubai'de 8 Türk, Ortadoğu'nun en büyük inşaat şirketlerinden Damac Properties'in projelerinden gayrimenkul satın aldı.

Gayrimenkul satın alanlara oturma ve çalışma izninin verildiği, gelir ve emlak vergisinin ödenmediği Dubai, bu alanda Türk yatırımcılarının da gözdesi oldu. Ortadoğu'nun en prestijli gayrimenkul projelerini yürüten Damac Properties'in Türkiye'deki temsilcisi MorePlus Group'un Genel Müdürü Burak Uçkun, dünyanın birçok ülkesinden emlak ve gayrimenkul yatırımcılarının tercih ettiği Dubai'yi bu alanda Türklerin yeni keşfetmeye başladığını belirterek "Son olarak nisan ayında 8 Türk, Damac'ın Dubai'deki projelerinden gayrimenkul satın aldı" dedi.

Hemen hemen dünyanın her ülkesinden yatırımcının gayrimenkul aldığı Dubai'de fiyatlar ve kiralar hızla artıyor. Sadece Dubai'de 30 milyar dolar değerinde gayrimenkul projesi bulunan Damac'ın projelerine yatırım yapanlar kısa sürede yüzde 200'le varan oranlarda kazanç sağladı.

Trend en az 5 yıl devam eder
Dubai'de 11 ay önce 630 bin dolara satın alınan bir yerin bugün değerinin 1.5 milyon dolara ulaştığını, kira getirilerinin de çok yüksek olduğunu anlatan Burak Uçkun, "Sektördeki gelişme yaklaşık 8 yıl öne başladı. Gayrimenkul sektörü henüz başlangıç noktasında olduğundan, en az 5 yıl daha bu trendin devam etmesi bekleniyor. Bu süre sonunda hızlı fiyat artışları duracaktır. Ancak kira getirileri yüksek olmaya devam edecektir. Bu nedenle Dubai gayrimenkul yatırımı için en cazip yer konumunda bulunuyor" diye konuştu.

Dünyanın birçok ülkesinden emlak ve gayrimenkul yatırımcılarının Dubai'ye yöneldiğini, Türkiye'nin ise Dubai'yi yeni keşfetmeye başladığını anlatan Uçkun, kira getirisi, hızlı fiyat artışı ile emlak, kurumlar ve gelir vergilerinin bulunmayışının Dubai'yi gayrimenkul yatırımlarında avantajlı hale getirdiğini vurguladı. Uçkun, sadece nisan ayında 8 Türk yatırımcının Damac'ın Dubai'deki projelerinden yer aldığını söyledi.

Yüzde 50-200 kazanç getiriyor
Damac Properties'in Ortadoğu'nun en büyük inşaat firması olduğunu dile getiren Uçkun, şirketin sadece Dubai'de 30 milyar dolar değerinde 20'nin üzerinde kule ve rezidans projesi, ayrıca Lübnan, Katar, Mısır'da da üst düzey projeleri bulunduğunu anlattı. Uçkun, Damac Properties'in 2009-2010 yılında Türkiye'de de projeler yapmayı planladığını kaydetti.

Dubai'de Park Towers, Emirates Gardens 1, Lakeside, Executive Bay ve Ray Central gibi projeleri gerçekleştiren Damac Properties'in projelerinin değer artış oranının yüzde 115 ile yüzde 196 arasında değiştiğini kaydeden Uçkun, yıllık bazda değerlendirildiğinde en düşük değer artış oranının yüzde 55 ile Park Towers projesi, en yüksek değer artış oranının ise yüzde 198 ile Park Central projesinde olduğunu belirtti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.