Haberler

Vatandaş'ın İSPARK'ı başka Büyükşehir'inki başka

Tarih: 21 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Yalçın Bayer
Büyükşehir Halkla İlişkiler bölümünden yapılan açıklamada şöyle deniliyor: "Büyükşehir'in iştiraki olarak 'Güvenle Park Güler Yüzle Hizmet' sloganı ile kurulan İSPARK 2.5 yıl içinde, İstanbul’da büyük sorunu haline gelen değnekçiliği büyük oranda bitirdi.

Trafik akışına katkı sağlamayı, yol üstü parklanmayı azaltmayı, otopark kültürü oluşturmayı amaçlayan ve hizmet anlayışını öne çıkaran İSPARK’ın kuruluş amacı modern, katlı, otomatik otoparklar yapmaktır. Ücret politikasını yol üstü parklanmayı engellemeye yönelik planlayan İSPARK, İstanbullulardan topladığı ücretlerle modern otoparklar yapmak için kolları sıvadı. Türkiye’de benzeri olmayan modern, yeraltı tam otomatik Merter, Cihangir ve Bakırköy otoparklarının temeli atılmak üzeredir. Bu otoparklar tamamen zemin altına yapılacak olup, otoparkların üzeri tamamen yeşil alan olarak planlanmıştır.

Yine İSPARK’ın Beşiktaş’dan Sarıyer’e, Kadıköy’den Pendik’e kadar sahillerde ücretsiz otoparkları mevcuttur. Ayrıca Zeytinburnu’nda yeraltı otoparkının iki saati, Ümraniye katlı otoparkının bir saati, Haldun Alagaş otoparkının beş saati ücretsizdir.

Köşenizde haber konusu yapılan Yıldız Parkı ise BELTUR A.Ş. tarafından şirketimiz bünyesine devredilmiştir. BELTUR AŞ zamanında kullanılan 300 araçlık kapasite aynen korunmaktadır. Bu otoparkların da yeşil alana herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. İSPARK burada bir araçlık dahi yeni bir alan açmamıştır.

Kadıköy Sahili’nde ise bir yanlış anlamadan doğan olumsuzluk anında tespit edilmiş ve haberinize konu edilen çitler kaldırılmıştır."

Bu açıklama yetmez... Kadıköy'deki İSPARK 'işgali' affedilmez. Yıldız Sarayı'ndaki 'otopark' işgali ise hiç... İSPARK Müdürü, burasını kim kime kiralamış kamuoyunu hiç ilgilendirmiyor, lütfen o konuya müdahale etmelidir.

İSPARK, kaç cadde ve sokakta işletmecilik yapıyor. Kimler taşoran olarak kullanılıyor. Siyasi yandaş var mı, bunlar ticaret odasına kayıtlı mı? Kim ne vergi ödüyor, taşaronlar kaç sigortalı işçi çalıştırıyor? Bunların kaçı Karadeniz kökenli?

Bu işin peşini bırakmamak gerekiyor; o kadar ihbar var ki...
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.