Haberler

Küresel ısınmaya karşı yeraltında su depolanacak

Tarih: 19 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman
Kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Konya, İzmir, Bursa, Trakya, Aydın, Manisa ve Erzurum gibi bölgeleri susuz bırakmamak için, yeraltındaki kapalı akiferlere su pompalanacak.

Akiferler; içlerinde suyun serbestçe girebileceği veya hareket edebileceği boyutta ve miktarda birbiriyle bağlantılı, boşluk içeren kayaçlardan oluşmuş kesimler olarak biliniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü yetkilileri, Türkiye genelinde yeraltı akiferlerinin su ile beslenmesi projesinin şu anda etüt aşamasında olduğunu söyledi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, öncelikle Türkiye genelinde yeraltında su alıcı ortamlar ve bunların büyüklüğü belirlenecek. Yeraltında ne kadar su kaldığı ortaya konulacak. Daha sonra bunlar test edilecek ve ekolojik dengeyi bozmadan denizlere akan tatlı sulardan su çekilerek, yeraltındaki su alıcı ortamlara pompalanacak. Projede DSİ ve üniversitelerle birlikte çalışılacak. Konya Ovası'nın kapalı akifer bakımından çok zengin olduğuna dikkat çeken yetkililer, bölgenin yeraltı boşluklarına su pompalanmasının bölgedeki tarımsal faaliyetler açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.