Haberler

'Konutta kriz yok, durgunluk söz konusu'

Tarih: 22 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman
İnşaat ve gayrimenkul sektörü, ABD'de başlayan mortgage krizinin Avrupa'ya sıçraması ve AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ciddi bir durgunluğa girdi.

Pek çok müteahhit durgunluğun büyük bir krize dönüştüğünü söylerken sektörde farklı düşünenler de bulunuyor. Pek çok büyük projeyi Türkiye'ye çeken Krea Gayrimenkul'ün üst yöneticisi (CEO) Hakan Kodal, sektörde kriz yaşandığını düşünmediklerini söyledi. Basın mensuplarıyla sohbet toplantısı gerçekleştiren Kodal, "Bazı bölgelerde işlerin çok yavaşladığını biliyoruz; ama bu duruma 'kriz' deyince çok ekstrem kaçıyor. Türkiye'de, bildiğimiz terminolojideki anlamında krizin olmayacağını düşünüyorum." dedi. Kodal, gayrimenkuldeki durgunluğa hazırlıksız yakalandığı için nakde sıkışan ve sorun yaşayan bazı şirketler bulunduğunu ifade etti. Piyasanın eskisine göre daha sağlıklı hale geldiğini söyleyen üst yönetici, "Eskiden işi bilenle bilmeyen arasında fark yoktu. Arsası olan kazanıyordu. Şimdi öyle değil. Arsanız var ama doğru proje yapacaksınız, finansman sağlayacaksınız, doğru pazara sunacaksınız. Doğru kriterlerle farklılığınızı ortaya koyacaksınız." diye konuştu. Krea Gayrimenkul, Merrill Lynch ve diğer yabancı yatırım fonlarının ortaklığı ile kurulan Bosphorus Fonu'yla Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını 1 milyar dolara yaklaştırdı. Şirket, haziran ayında yabancı fonlarla birlikte kurulacak Bosphorus 2 Fonu'yla birlikte toplam yatırım kapasitesini 3 milyar dolara ulaştıracak. Krea üst yöneticisi Hakan Kodal, ilk fon ile son 1,5 yılda sergiledikleri performans sayesinde, başka ülkelerde yeterince verim alamayan fonların Türkiye'ye yöneldiğini dile getirdi. Kodal, "Şu anda ilk fonun yatırımcılarından önemli bir bölümü ikinci fona da katılacak." açıklamasını yaptı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.