Haberler

Devlet Demir Yolları 72 milyar dolarlık pazarda pay arıyor

Tarih: 22 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Çilem Kaya
Türkiye, Asya-Avrupa hattında demiryoluyla taşınan yıllık 75 milyar doları bulan yük pazarından daha fazla pay almak için yeni bir girişimde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD), Dünya Demiryolları Birliğine (UIC), Doğu-Batı koridorunda ana güzergah olarak Türkiye’nin belirlenmesi için öneride bulundu.

TCDD, demiryolu taşımacılığında koridor değişikliği yaparak Türkiye’yi "by-pass" etmeye çalışan İran ve Rusya’ya karşı yeni koridorları gündeme getirdi. Boğaz tüp geçit projesi Marmaray’ın yanı sıra Kars-Tiflis-Bakü, Van Gölü Kuzey Geçişi (Gölün kuzeyinden) ve Kars-Nahcıvan projelerinin hayata geçmesiyle Türkiye, 72 milyar dolarlık pazardan yüzde 10’a yakın pay alabilecek.

Yeni koridorlar kulisi
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan Dünya Demiryolları Birliği’nin (UIC) 72. Genel Kurulu’na katıldı. Karaman, toplantıda, Türkiye’nin demiryollarına yaptığı yatırımları anlatarak, UIC’nin 2009’da belirleyeceği yeni demiryolu koridorlarının Türkiye’den geçmesi için "kulis" yaptı.

Türkiye gündeme alındı
Asya-Avrupa arasındaki demiryolu taşımacılığında yer almak isteyen TCDD, Rusya ve İran’nın Türkiye’yi devre dışı bırakarak geçişleri kendi ülkelerinden sağlamak istemesine karşı harekete geçti. UCI’nin belirlediği "güvenli ve ekonomik" hatlar arasında yer almayan Türkiye, toplantıda yeni yatırımlarını anlattı. Karaman, toplantıda yapılan sunumlar ve görüşmelerin ardından Türkiye’den geçecek hatların gündeme alınmasının sağlandığını bildirdi.

Türkiye karşı çıktı
Toplantıda, Rusya ve İran kendi ülkelerinden geçecek hatların avantajlı olacağını öne sürdü. Toplantıda Basra Körfezi’ndeki yüklerin Irak ve Suriye’den Akdeniz’e taşınması da ele alındı. Bu yaklaşımlara Türkiye karşı çıktı. TCDD, yeni yatırımların hayata geçmesiyle Türkiye üzerinden geçecek hatların hem daha kısa hem de güvenli olduğunu bildirdi.

Yollar kısalacak
Hindistan, Çin, Pakistan, Bangladeş’ten gelerek Basra Körfezi’nde toplanan yüklerin, İran-Rusya hattı yerine, İran-Türkiye hattının kullanılmasıyla Avrupa’ya ulaşılması en az iki gün kısalacak. Basra Körfezi’nden Irak-Türkiye hattının kullanılması da Akdeniz’den gemilerle devam edecek alternatife göre daha avantajlı olacak. Ancak bu tekliflerin kabul görmesi için Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) ve Van Gölü Kuzey Geçiş Projesi’nin hayata geçmesi gerekiyor.

72 milyar dolarlık pazar
Karaman, Türkiye’nin önerisinin kabul görmesi için İran, Rusya, Almanya, Kore, Kazakistan, Japonya, Suriye ve Rusya yetkilileri özel görüşmeler yaptı. Karaman, Türkiye’nin önerisinin kabul görmesi halinde, 72 milyar dolarlık yük taşımacılığındaki pastadan Türkiye’nin de pay alacağını belirterek, şunları söyledi:

Marmaray’ın önemi
"İlk etapta yaklaşık 72 milyar dolar değerindeki paradan, Türkiye yüzde 5’lik bir pay, yani yaklaşık 3.5 milyar dolara gelir hedefliyor. Bu yüzden önem kazanan tüp geçit projesinin faaliyete geçmesiyle, Türkiye taşımacılıkta farklı bir konuma yükselecek. Bunu anlattık ve diğer ülkelerin dikkatini çektik. Değerlendirmeye alınan önerimiz gelecek yıl karara bağlanacak. Eğer tüp geçitin yan sıra Kars-Tiflis-Bakü, Van Gölü Kuzey Geçişi (Gölün küzeyinden) ve Kars-Nahcıvan projeleri de hayata geçerse, Asya’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Asya’ya taşınan yaklaşık 72 milyar dolarlık yük taşımacılığının yüzde 10’u Türkiye’de kalacak. Bu da uzun vadede, Türkiye’nin 7 milyar dolar gelir elde etmesi anlamına geliyor."
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.