Haberler

Büyükşehir Belediyesi, Urla'da "Temiz Deniz" için 6,9 Milyon YTL Harcıyor

Tarih: 22 Mayıs 2008 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
Urla’ya 5.1 milyon YTL’lik iki arıtma yatırımı başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçede foseptikle toplanan evsel atıklar için de 1.8 milyon YTL harcayarak yeni kanal şebekesi döşüyor. İzmir’in turistik ilçelerinden Urla’nın en büyük problemlerinden biri olan altyapı sorununu çözmek için İzmir Yüksek Teknoloji Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ni devreye alan ve Urla Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçede eksik olan kanal hatlarını da tamamlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü, İller Bankası tarafından yapılamayan ve yeni yerleşime açılan alanlarda foseptikle toplanan evsel atıkları sağlıklı bir kanal sistemine kavuşturmak ve arıtma sistemine entegre edebilmek için ilçede hummalı bir çalışma yürütüyor. Yaklaşık 1.8 milyon YTL’lik yatırımla Urla merkez, Zeytinalan, Çeşmealtı ve İskele bölgelerine toplam 30.4 kilometrelik kanal şebekesi döşenecek. Kanal çalışmaları 2008 yılı sonunda, Urla Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi devreye girmeden önce tamamlanacak. Çeşmealtı bölgesinde 5 bin 200 metrelik kanal şebekesi döşeme işini tamamlayan ekipler, İskele bölgesinde ise çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Kocaoğlu: Urla’da çevre sorunu kalmayacak
Kentin turizm şemsiyesi altında gelişebilmesinde Yarımada’nın önemine değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yarımada, İzmir kadar Türkiye için de önemli. Burasını, İzmir’in ve ülkenin elindeki en büyük potansiyellerden birisi olarak görüyoruz. Bölgenin en önemli merkezlerinden biri olan Urla’nın çevre sorununu çözmek için çıktığımız yolda büyük yol aldık. İzmir Körfezi’ne bağlantısı olması nedeniyle Urla’daki arıtma tesisi yapımına öncelik verdik. 2009 yılı başında Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin de devreye girmesi ile Urla’da artık çevre sorunu kalmayacak” dedi.

Denize kirli su gitmeyecek
Urla’da atıksular kanalizasyon şebekesi ile bir noktada toplanarak ön arıtmadan geçirildikten sonra derin deşarjla denize veriliyordu. Urla Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kurulması ile birlikte atıksular biyolojik arıtmadan sonra temiz olarak denize verilecek. Böylelikle ilçede büyük bir çevre sorunu da çözümlenmiş olacak. 4 milyon 390 bin YTL’ye mal olacak tesis Urla Merkez, İskele, Çeşmealtı, Kalabak ve Zeytinalanı bölgelerinin atıksularını arıtacak.

Kampüsün atıksuları arıtılıyor
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü tarafından yaptırılan arıtma tesisini bir protokolle devralan Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, tesisi 710 bin YTL.’lik yatırımla tamamlayarak işletime aldı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü’nün atıksularının arıtıldığı tesis, önümüzdeki süreçte Gülbahçe ve İçmeler’in atıksularını da arıtacak.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.