Haberler

RAF Ürün Dergisi, Tanju Özelgin’in Kapak Tasarımıyla Küresel Isınmaya “DİKKAT” Çekiyor

Tarih: 22 Mayıs 2008

RAF Ürün Dergisi’nin 2008 Mayıs sayısı yayınlandı. Derginin kapak tasarımı Tanju Özelgin’e ait. “DİKKAT” isimli tasarım, özellikle son yarım yüzyıl içerisinde yerkürenin yüzeyine yakın havanın ve okyanusların ortalama ısısında gözlemlenen artışa yani küresel ısınmaya dikkat çekiyor. Bina yaşam süresinin, yapı malzemelerinin doğru kullanımına bağlı olduğu düşünüldüğünde, seçkin malzemelere ait ürün tanıtımlarının yer aldığı RAF Ürün Dergisi’nin kapak tasarımıyla da küresel ısınma konusuna dikkat çekmesi oldukça anlamlı.

Mimari tasarım ve uygulama sürecinde verilmesi gereken önemli kararlardan birisi olan yapı malzemelerinin seçimi konusunda tasarımcı ya da uygulayıcıya yol göstermek üzere kurgulanan derginin 14. sayısında, özel tasarım radyatörlerden iklimlendirme giderlerini azaltan dış cephe boyalarına kadar geniş ve seçkin bir ürün yelpazesi detaylı ve reklamdan çok bilgiye odaklanan konsepti ile okuyuculara sunuluyor.

Mayıs sayısının proje konusu, Meral Özdengiz Başak ve Eren Başak tarafından tasarlanan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Spor Kompleksi ve Ana Giriş Yapısı. Projede kullanılan malzemelere de yer verilen dosyada yapı, planlama aşamasından nokta detaylarına kadar inceleniyor. Yapıda kullanılan malzemeler ise ürün tanıtım sayfalarında ayrıntılı bir şekilde tanıtılıyor.

RAF Ürün Dergisi’nin bu sayısının dosya konusu ise, tanımlanması güç tasarım dallarından birisi olan Peyzaj Mimarlığı. Katıldığı projeye ve uygulandığı mekana değer katan Peyzaj Mimarlığı; Türkiye’de Peyzaj Mimarlığı, Kent, Kamusal Alan ve Peyzaj Mimarlığı’nın İşlevi, Yeni Malzemeler ve Sistemler başlıkları altında inceleniyor.

Konuyla İlgili Linkler
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.