Haberler

Tarihi Seydibeyoğlu Konağı belediyeye devredildi

Tarih: 23 Mayıs 2008 Kaynak: Kastamonu Postası
Daday İlçesinde 13 yıl süren tadilat çalışmaları geçen yıl tamamlanan tarihi Seydibeyoğlu (Köpekçioğlu) Konağı, Daday Belediyesi'ne devredildi.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğüne başvuran Daday Belediye Başkanı Kadir Er, 30 Ağustos 1925`de Ulu Önder Atatürk`ü ağırlayan Seydibeyoğlu Konağı`nın turizm amaçlı kullanılması için belediyeye devrini istedi.

Kastamonu Valiliği'nin de girişimleri sonucu Daday Belediyesinin talebine olumlu yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanlığı, konağın belediyeye devrini onayladı. Daday Belediye Başkanı Kadir Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi geçmişe sahip Seydibeyoğlu Konağı`nın belediyeye devredilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Tarihi konağı ilçe turizmine kazandırmayı amaçladıklarını belirten Er, ilçede otel bulunmaması nedeniyle konağın bir katının 25-30 yataklı otel, giriş katının el dokuma atölyesi ve el sanatları teşhir merkezi, başka bir bölümünün ise restoran olarak düzenleneceğini söyledi. Konağın işletilmesi için özel girişimcilere kiralanılmasının gündemde olduğunu kaydeden Er, bu konudaki talepleri değerlendireceklerini bildirdi.

Daday ilçe merkezinde 1912 yılında 3 kat üzerine inşa edilen tarihi Seydibeyoğlu Konağı, 30 Ağustos 1925`te ilçeyi ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü ağırladı.

Atatürk Müzesi yapılması düşüncesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonuna 1994 yılında başlanan tarihi konaktaki çalışmalar, bir süre sonra ödenek yetersizliğinden dolayı durduruldu.

Daha sonra bina kütüphane yapılmak üzere Kütüphaneler Genel Müdürlüğüne devredildi, ancak bir süre sonra ilçede kütüphane bulunması nedeniyle bu karardan da vazgeçildi. Son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğüne (DÖSİM) devredilen binanın restorasyonu, sağlanan ödeneklerle geçen yıl tamamlanmıştı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.