Haberler

Ulu Cami restorasyona alındı

Tarih: 23 Mayıs 2008 Kaynak: Erzurum Gazetesi
Saltuklu Emiri Nasuriddin Muhammet tarafından 1179 yılında yaptırılan ve Erzurum’un en büyük camisi olan Ulu Camii, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyona alındı. 6 ay sürecek olan restorasyon çalışmaları kapsamında cami duvarlarının iç ve dış temizlikleriyle, ahşap döşemeleri yenilenecek.

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Tahsin Türker, Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, Ulu Camii’nde gerçekleştirilecek olan bakım ve onarım çalışmalarıyla ilgili olarak bilgiler verdi. Bölge Müdürü Türker, restorasyon ihalesinin geçtiğimiz Mart ayında yapıldığını belirterek, “Çalışmalara başlanması noktasında yer teslimini 7 Mayıs tarihi itibariyle yaptık. Restorasyon çalışmaları 6 ay boyunca devam edecek” dedi.

Ulu Camii’nde başlayan bakım ve onarım çalışmaları kapsamında, caminin iç ve dış duvarlarının elden geçirileceğini, ahşap döşemelerin yenileneceğini ve caminin arka kısmında tamirat işlemlerinin yürütüleceğini dile getiren Vakıflar Bölge Müdürü Türker, “Camimizin pencereleri baştan aşağı yenilenecek ve çatıda ısı izolasyonu yapılacak. Camide bulunan metal kapılar, ahşap haline getirilecek. Ayrıca caminin dört bir yanında çevre düzenlemesi yapılacak” diye konuştu.

Vakıflar Bölge Müdürü Tahsin Türker, bu yaz sezonu içerisinde tarihi başka camilerin de restore edileceğini anlatarak, “Tarihi nitelikleri bulunan ve kurumumuz bünyesinde yer alan eserlerimizin bakım ve onarımı için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.