Haberler

Noel Baba Müzesi'nin koruma inşaatı başlatılamıyor

Tarih: 23 Mayıs 2008 Kaynak: Turizm Gazetesi
Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki Noel Baba Müzesi'nin toprak kaymasından korunması için istinat duvarı yapılmasına müzenin bitişiğindeki arazinin sahiplerince izin verilmedi. Demre Kaymakamı Demiryürek, bakanlığa durumu bir raporla bildireceklerini ve gerekirse kamulaştırma yapılacağını söyledi.

Müzenin kazı alanının kuzeyine yapılmak istenen duvar, arazi sahiplerinin onay vermemesi nedeniyle ihale edilemiyor. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın direktifiyle Demre Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Antalya Rölöve Müdürü Veli Kemal Ak, Antalya Rölöve Müdürlüğünden mimar Bilgen Dikmen, restoratör Havva Karaman, inşaat teknikeri Satılmış Bektaş, kazı alanında inceleme, tapu kadastro uzmanları da arazide ölçüm yaptı.

Demre Kaymakamı Demiryürek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın duvarın yapılması için kararlı olduğunu belirterek, ''Arazi sahipleri haklı olarak duvar yapımına rıza göstermediler. Duvar için ne kadar yer gerektiğini belirliyoruz. Duvarın mutlaka yapılması gerekiyor. Bu çalışmanın sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığına rapor sunacağız. Zannederim kamulaştırma yapılacak'' diye konuştu.

Demiryürek, Noel Baba Müzesi'nin çan kulesinin restorasyonuna ilişkin ihalenin yapıldığını, çalışmanın kısa süre sonra başlatılacağını da bildirdi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.