Haberler

'Kentsel dönüşüm projesi Mersin'in en önemli konusu'

Tarih: 26 Mayıs 2008 Kaynak: Zaman Yazan: Ümit Pıtır
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, çalışmaları sürdürülen kentsel dönüşüm projesi ile kimseyi şehirden çıkarmak gibi bir niyetlerinin olmadığını belirterek, çarpık yapılaşmanın yoğun alarak yaşandığı mahallerdeki vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bazı çevreler tarafından vatandaşlara yanlış aksettirilen proje ile ilgili Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, projenin kamuoyunda tartışılmaya başlamasından ardından farklı düşünce ve fikirlerin konuşulmaya başlandığını kaydetti. Bunların büyük bir çoğunluğunun bilgi eksikliğinden kaynaklanmış olabileceğini ifade eden Aksoy, "Bir kısmının arkasında da farklı nedenler olabilir. Özellikle burada bizim gördüğümüz, duyduğumuz, işittiğimiz, vatandaşları farklı şekilde bilgilendirerek yapılacak çalışmalarda işbirliği yapmama adına bir takım faaliyetler yapılması şeklinde oldu. Söylenenlerin başında ise projenin uygulanacağı mahallelerdeki evlerin yıkılarak, ev sahiplerinin de Mersin'den gönderileceği geliyor. Hiç bir vatandaşa, evi yıkılıp da 'siz hadi geri dönün' denilmeyecek.' Mersin'e gelip yerleşen herkes Mersinlidir ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır." dedi.

Bu mahallelerde bulunanlarında çağdaş bir evde yaşama haklarının olduğuna dikkat çeken Aksoy, bu imkanı sunmanın da başta belediyeler olmak üzere herkesin görevi olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da, projenin ortaya atılması ile birlikte bir takım yanlış anlamaların ortaya çıktığını söyledi. Proje ile ilgili Dikilitaş beldesi yolunda büyük bir arazinin tahsis edildiğini ifade eden Özcan, gerekirse başka arsalar da ayarlayabileceklerini belirtti. Göçle gelen nüfusla oluşan yaklaşık 8-9 mahallede çarpık yapılaşmanın olduğuna dikkat çeken Özcan, bu nedenle yapılacak kentsel dönüşüm projesinin önemli olduğunu vurguladı.

Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ise sorumluluk alanlarında 25 bin civarında konut bulunduğunu bunlarda da yaklaşık 120 bin insanın yaşadığını ifade etti. Projenin gerçekleştirileceği 3 mahallede ise 7 bin 500 civarında konut ile bin civarında iş yeri bulunduğunu, 30 bin civarında da insanın yaşadığını belirten Yücesoy, "Burada yaşayanlar en alt düzey gelir grubuna ait insanlardır. Durumları her ne kadar iyi olmasa da çağdaş bir kente ulaşabilmek için bu bölgede bu proje uygulanmalıdır'' şeklinde konuştu.

TOKİ Gecekondu Dönüşüm Şube Müdürü Güral Konyalıoğlu ve uzman Kenan Özdemir'in TOKİ'nin çalışmaları ile ilgili sunum yaptığı toplantıya projenin uygulanacağı yöredeki mahalle muhtarları ve sivil toplum temsilcileri katılarak proje hakkında bilgi aldı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.