Haberler

Gökçek de teleferik yapmaya karar verdi

Tarih: 26 Mayıs 2008 Kaynak: Hürriyet
Ulus Tarihi Kent Projesi ile tarihi dokuya yakışmayan tüm yapıların yıkılarak yeniden yapılacağını belirten Başkan Melih Gökçek, "Teleferik turlarının da düzenleneceği proje kapsamında yapılan her çalışma Ulus'a artı değer katacaktır" dedi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgur Altınok'un ilçeye teleferik yaptırmasının ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında teleferik yapılacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüttükleri 'Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi' ile bölgedeki tarihi dokuya yakışmayan tüm yapıların yıkılarak yeniden yapılacağını söyledi.

Yıkım sırasında kale, Roma hamamı, Julien sütunu ve diğer tarihi değeri olan yapıların korunarak restore edileceğini ifade eden Gökçek, kale içindeki restorasyon çalışmaları için Gazi Üniversitesine öneri götürdüklerini kaydetti. Tarihi Hacıbayram Camisi'nin korunacağını, yanında sonradan eklenen bölümlerin yıkılarak bölgenin tarihi dokusuna uygun biçimde yeniden inşa edileceğini anlatan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:

Millet Bahçesi kurulacak
"Ulus'taki hal binası korunacak, ancak işlevsel olarak kaldırılarak, minibüslerin kalktığı alan olan terminalin bulunduğu bölümde yapılandırılacak. 100. Yıl Çarşısı ve Anafartalar Çarşısı yıkılarak Mustafa Kemal Atatürk döneminde yer alan 'Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Ulus heykelin bulunduğu alandan itibaren, oldukça geniş bir alanı taşıt trafiğinden arındırarak, yaya açık tarihi kent merkezi konumuna dönüştüreceğiz."

Roma hamamının tarihi yapısının korunacağını; binada, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim-öğretim verileceğini anlatan Gökçek, bölgedeki 135 adet tarihi binanın koruma altına alındığını söyledi. Melik Gökçek, "Çalışmalar kapsamında 70 milyon YTL kamulaştırma bedeli ödendi. Teleferik turlarının da düzenleneceği proje kapsamında, yapılan her çalışma Ulus'a artı değer katacaktır. Bölge yeril ve yabancı turistlerin cazibe merkezi olacak" dedi.

40 metrelik Nasrettin Hoca
Gökçek, Nasrettin Hoca Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için de özel sektör tarafından getirilen önerilerin kabul edildiğini belirterek, bunun başkent için bir 'prestij projesi' olacağını söyledi. Gökçek, 40 metrelik Nasrettin Hoca'nın heykelinin dikileceği söyledi.

Bent Deresi'ndeki genelevin de Haziran başında yıkılacağını ve anlaşma sağlandığını ifade eden Gökçek, bölgenin arkeolojik sit alanı olduğunu ve anfitiyatro biçiminde düzenlenecek alanda çeşitli konserler verileceğini de kaydetti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.