Haberler

Malatya belediyesinin başarıları

Tarih: 26 Mayıs 2008 Kaynak: Türkiye Yazan: İsmail Yağcı
Zaman zaman yolum Malatya’ya düşer. Geniş caddelerindeki hareketlilik de hoşuma gider. Hele Kernek Suyuna sevdalıyım. O ne bolluk ve coşku. Oldum olası zaten suyu çok severim...

Nisan ayında yolum yine Malatya’ya düştü. Çalışkan belediye başkanı sayın Cemal Akın’ı da ziyaret etmek istedim. Çok yoğun çalışmaları arasında, beni kabul etme nezaketini esirgemediler.

Bir gazeteci ziyareti demek soruları, sıralamak demektir. Ben de haddim olmayarak sordum.

Başkan işler nasıl?
Sayın başkan da anlattı:
"1- Birçok belediyemizin uygulamakta çeşitli engellerle karşılaştığı, kentsel dönüşüm projesini Malatya’da uygulamaya koyduk. Beydağı’nda 9 mahallede Türkiyenin en büyük dönüşüm projesi hayata geçiriliyor. Yani çiçek gibi yeni bir Malatya kuruluyor. TOKİ hiçbir yardımını esirgemiyor. Gecekondusuz bol yeşil alanlı modern bir şehir olacak. Beş seneyi bulmaz biter.

2-
Doğu Anadolu’nun en modern parkı sayılan Sümerpark’ı hizmete koyduk. 113.000 metrekarelik bir alana kurulan Parkta, her yaştan insana hizmet veren sosyal tesisler, koşu parkurları, gezinti alanları, başta internet kafe olmak üzere, amfiteatr, doğal göletler, seyir kulesi, su havuzları, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, halı saha, yazlık ve kışlık piknik alanı, kış bahçesi, kuş evi, kafeteryalar, büfe, satış büfeleri, sanat evi, midilli ahırları, engelliler için yürüyüş ve gezinti alanı ile bisiklet yolları var. Parka gelen yeşile doyacak. Bölgenin en modern parkı.

3-
Yeni Belediye hizmet binamız Türkiye’nin örnek binalarından biri. 44.000 metrekarelik bir alana yapılmakta olan bina, 2008’de hizmete giriyor. Şimdiye kadar 9 ayrı müstakil yapıda hizmet vermeye çalışan belediyemiz, tek çatı altında toplanıyor.

4-
Yeni imara açılan 60.000 dönümlük Beydağı bölgesinde gelecekte 250.000 kişi yaşayabilecek

5-
Halk arasında Taş Cami olarak bilinen Yeni Cami çevresinde, 7000 metrekarelik bir alanda insanlarımızın ihtiyacına cevap verecek, ferahlatacak bir alan düzenlemesi yapıldı.

6-
Avrupa’da çok üzerinde durulan, “yağmur suyu drenaj kanallarını” inşa edip faaliyete geçirdik. Böylece bölgede bir ilk gerçekleşti...”

İyi ki yolum Malatya’ya düştü de, başkanı ziyaret ettim diye; için için sevindim doğrusu.

Malatya belediye başkanı sayın Cemal Akın ve onun gibi şehirlerine güzel hizmetler götüren bütün idarecilerimizi tebrik ediyorum.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.