Haberler

Konuttaki daralma en çok arsaya yaradı

Tarih: 26 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Şafak
İmarı alınmış, ifrazlı tapusu olan arsalar yatırımcısına en ideal kazancı sunmaya devam ediyor. Yeşil Vadi Arsa Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan, arsa alırken bölgenin göç alması, sanayisinin planlı bir şekilde olması ve aktif yollar üzerindeki bir bölgede bulunması kriterlerinin çok önemli olduğunu belirtiyor. Orhan, “Bugün yarım daire parası ile alacağınız bir arsa size 3-5 yılda birkaç daire olarak dönecektir. Bu yüzden arsa her dönemin en çok kazandıran yatırım aracıdır” diyor. Rafet Orhan'la arsaya yatırımı ve projelerini konuştuk.

En Garantili Yatırım
Özellikle İstanbul'da arsa çok pahalı, bu dönemde arsaya yatırım yapılabilir mi?


Arsa, her dönemin en garantili ve en önemli yatırım aracıdır. İfrazlı-İmarlı ve planlaması yapılmış arsalar her zaman kazandırmıştır. 2007 yılındaki gerek dolar kurundaki durağanlık, gerekse altın fiyatlarındaki duraksama, arsa konusuna halkımızın daha da eğilmesine yol açtı. Bu da sektörü canlı tuttu. Bunlarla beraber Türkiye genelinde yükseliş trendinde olan gayrımenkul sektöründeki canlılık; çalışma bölgemiz olan Çorlu-Misinli, Çerkezköy-Kapaklı ve Büyükyoncalı bölgeleri de kendine has gelişmeleri en iyi şekilde yaşadı. Yatırım bölgemiz olan Çerkezköy, Saray ve Çorlu üçgeni beklenen miktarın çok üzerinde sanayiciyi ve yatırımcıyı bünyesine kattı. Bu faktörler bir araya geldiğinde arsa sektörü kaçınılmaz olarak yükselişe geçti.

Çerkezköy-Kapaklı, Çorlu-Misinli ve Büyükyoncalı'yı neden bu kadar önemsiyorsunuz?

Arsada sanayi ile bütünleşmiş ve gelişimini hızla yapan bölgeler çok kazandırıyor. Bunun yanında temiz havası ve muhteşem doğası olan bölgeler de her zaman yatırımcısını güldürüyor. Ülkemizin en fazla gelişen bölgelerinden olan Çorlu-Misinli, Çerkezköy Kapaklı ve Büyükyoncalı kısa sürede garantili ve en fazla kazanmanın adresi olarak karşımızda duruyor. Bu çerçevede her anlamda kazananlardan biri olmak ve yatırımcılarımıza kazandırmak için var gücümüzle ekibimizle birlikte çalışıyoruz.

Arsa seçiminde bunun dışında önemli noktalar var mı?

Bizler temiz havayı ve doğayı hiçbir dönem terk etmemiş bir memleketiz. Evimizin yanında bir boşluk olsa hemen bir fidan dikeriz ve yeşillendiririz. Arsalarımız Türkiye'nin en temiz havasının, bol oksijenin, doğa, orman ve en iyi şehirleşmesinin olduğu bölgelerde bulunuyor. Bu yüzden arsa alanlar hemen ev yapıp yerleşmeyi düşünüyor.

Villalık arsalar var mı?

Yatırımcılara Büyükyoncalı'da şehir merkezine çok yakın ormanın yanıbaşında villalık geniş arsalar hazırladık. Yoncakent Konakları ve Villa Arsaları adını verdiğimiz bu projede en az 450 m2lik arsalar bulunuyor. Projesi hazır olan bu konakları dilerseniz kendiniz yapıyorsunuz, dilerseniz bizler ahşap evler olarak 50 günde teslim ediyoruz.

Misinli bölgesine yatırım çok cazip
Misinli bölgesinde yatırım avantajlı mı?

Çorlu, bağlı bulunduğu Tekirdağ ilini her açıdan geride bırakmış, şehir merkezinin güzelliği, havaalanının işlevselliği, dev marketleri, kaliteyi ilke edinmiş sağlık kuruluşları, modern inşaat yapısı ve eğitim imkanları ile Trakya bölgesinin adeta metropolü hüviyetinde bir ilçedir. Çorlu'yu cazip kılan geniş bir bölgeye yayılmış sanayisi, hızlı göç alması ve yerleşime müsait yapısıdır. Son 20 yılda Çorlu'da köy olarak adlandırılan her bölge gelinen noktada birer belde ve ilçe haline dönüşmüştür. Misinli ise son zamanlarda yaptığı sıçramalar ile dikkatimizi çekmiş ve bağlantı yolları üzerindeki konumuyla bizi yatırıma sevk etmiştir. "Halkalı-Bulgaristan Hududu Demiryolu Projesi" kısa sürede hayata geçecek bir projedir.

Paranız varsa arsa alın
Yatırımcılara tavsiyeleriniz var mıdır? Birikimlerini mutlaka gayrımenkul ve arsada değerlendirsinler. Bizler yatırımcılar ve vatandaşlarımız adına yüksek bir sorumlulukla hareket ediyoruz. Onların her kuruşlarının sorumluluğunda olarak birikimlerini yönlendiriyoruz. Güvenli, garantili ve çok kazanmanın tadına varın, arsa alın diyorum.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.