Haberler

Müteahhit iş bırakıyor

Tarih: 25 Mayıs 2008 Kaynak: Milliyet
TOKİ Başkanı’nın, ‘Bir iş beceremeyen müteahhit oluyor’ sözlerine müteahhitler sert tepki gösterdi. BİM-FED Başkanı, 1-15 Haziran arasında işleri durduracaklarını açıkladı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın ‘Hiçbir işi beceremeyen müteahhit oluyor, müteaahitler yüksek kâr ediyor’ şeklindeki açıklamaları, müteahhitleri kızdırdı. Ankara Ticaret Odası (ATO), Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİM-FED) ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TMF) basın toplantısı düzenledi. ATO Başkanı Sinan Aygün, “Bayraktar’ın özür dilemesini bekliyoruz” dedi. BİM-FED Başkanı Mustafa Şahin de 1-15 Haziran arasında ‘işleri durdurma’ kararı aldıklarını söyledi.

Bayraktar’ın, ‘Müteahhitler yüzde 300-500 kâr ediyor’ ifadelerini anımsatan Aygün, “Halkla müteahhitleri karşı karşıya getirmişlerdir. Bu sözler Başkan’a yakışmaz. Sözleri bizi derinden üzüntüye sevk etti. Bizler onların dediği gibi soyguncular falan değiliz. Sayın Başkan 300’ün, 500’ün hesabını nasıl yapıyor? Gelsin anlatsın. Hesap bilmiyor. Ona hesap makinesi yollayalım. Ya da gidelim şu yüzde 500 kârı bir anlatsın. TOKİ’nin kârı yüzde 300’se bilelim. Ama biz 500 kazanmıyoruz” dedi.

‘Toplu Konak İdaresi’
Toplu Konut İdaresi’nin adının ‘Toplu Konak İdaresi’ olarak değiştirilmesini isteyen Aygün, TOKİ’nin konut değil, konak yaptığını savundu. Bu konutların hangi milletvekiline, hangi bedelle satıldığının da açıklanmasını isteyen Aygün, “Eskişehir yolunda 200 milyara sattığı daireler tekrar satılığa çıktı, 300 bin YTL’ye satılıyor. Aradaki 100 bin YTL’yi hangi müsteşarlar, hangi daire başkanları, hangi kurul başkanları kazandı?” dedi.

TOKİ Başkanı’nın ‘müteahhit sayısı çok’ dediğini belirten Aygün, “Başbakan’ın ‘3 çocuk yapın’ talimatının yerine getirilmesi için konut ve müteahhit sayısı artmalı” dedi. TOKİ’nin halkı kandırdığını iddia eden Aygün, TOKİ’nin 100 milyon YTL’lik konutunun 70-80 bin YTL olduğunu söyledi.

‘Fonlama yalan’
TMF Başkanı Tahir Tellioğlu da TOKİ’nin lüks konutları, sosyal projeleri fonlamak için yaptığı yönündeki ifadelerin yalan olduğunu savundu. Tellioğlu, “Bu iş siyasete alet edilmiştir. Seçim arifesinde bir gazetedeki, ’AKP seçmenden 500 bin konut daha vaat ederek, 5 yıl daha isteyecek’ ifadesi bunu gösteriyor. Başbakanın açılışlara gitmesi bir siyasi şovdur” dedi.
BİM-FED Başkanı Mustafa Şahin ise yap-satçı müteahhitlerin TOKİ’ye ve dar gelirli vatandaşın konut sahibi olmasına karşı olmadığını, ancak idarenin şehir merkezlerinde lüks ve orta sınıf konutlar yapmasına karşı olduklarını kaydetti. Şahin, 1-15 Haziran tarihleri arasında inşaat müteahhitleri olarak, “işleri durdurma” kararı aldıklarını bildirdi.
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.