Haberler

Tarabya’daki site haberiyle ilgili açıklama...

Tarih: 27 Mayıs 2008

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Güneri İnşaat’ın Tarabya'da yapmak istediği 120 konutluk site ile ilgili basın açıklaması...

"Bugün (26 Mayıs 2008) bir gazetede yer alan Güneri İnşaat’ın Tarabya’da yapmak istediği 120 konutluk site için Belediye Meclisi’nin, ‘önce ret sonra evet’ verdiği belirtilen haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, habere konu olan yer ile ilgili daha önce yapılan teklifi, çevre imar koşullarına uymadığı için ‘müdürlüğüne iade' etmiştir. Bunun üzerine teklif sahipleri, revize edilen ve çevre imar koşullarına uygun yeni tekliflerini sunmuşlardır. Büyükşehir Belediye Meclisi de şartlı onay vermiştir. Bu nedenle, sanki aynı teklif kabul edilmişçesine ‘Önce ret, sonra evet’ başlığı gerçeği yansıtmamaktadır.

Söz konusu yerin çevresinde imar durumu, taban alanı: 0.15, kat alanı ise 0.60, yani H: 12.50’dir (4 kat). Yeni teklif de bu şekildedir. Bahsi geçen parseller ise Mevzii İmar Planı’nda olduğu haliyle bırakılmıştır. Daha önceki teklifte, talep H:15.50’dir.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 16 Mayıs 2008 tarihinde verdiği kararla, komşu parsellerdeki yapılanmanın aynısı bu parsellere de verilmiş olup, İmar Komisyonu;

• İlgili kurum ve kuruluş görüşleri alınarak yapılacak 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılmadan uygulama yapılamaz,
• İlgili Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onayı alınmadan uygulama yapılamaz,
• Kamuya terki gereken yol, yeşil alan vs. azaltılamaz ve kamuya terk işlemi yapılmadan uygulama yapılamaz, şeklinde plan notu ile Meclise sunmuştur.

Ayrıca, Boğaziçi siluet hattına uyulması da plan notuna konulmuştur. Talep sahibi, ilgili tüm kurumların onayı, yola ve yeşil alana bila bedel terklerin yapılması sağlanmadan uygulama yapamayacaktır.

Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü görüşü proje yapımında ön şart olup, projeler, müdürlüğün ayrıntılı jeolojik ve jeoteknik raporları doğrultusunda hazırlanacaktır. Bu, proje ve Yapı İzin Belgesi için ön şarttır.

Ayrıca, 'kamuya terki gereken yol, yeşil alan vs. azaltılması ve kamuya terk işlemi yapılmadan uygulama yapılamaz' şeklindeki 3 nolu plan notu ile plandaki yeşil miktarının korunması şartı getirilmiştir."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.