Haberler

Tarihe çakılan çiviler söküldü

Tarih: 27 Mayıs 2008 Kaynak: Erzurum Gazetesi
Başta Çifte Minareli Medrese olmak üzere Lalapaşa Camii ve Ulu Camii'nin duvarlarına çivi çakılmak suretiyle tutturulan ve üzerinde "Ben Bir Vakıf Eseriyim" yazılı bez afişler, sonunda kaldırıldı.

Vakıflar Haftası dolayısıyla tarihi eserlerin üzerine çivi çakılmak suretiyle tutturulan bez afişler, Vakıflar Bölge Müdürlüğü elemanlarınca kaldırıldı. Hafta dolayısıyla astırılan afişler, tarihi eserlerden tek toplatılırken, aynı durumun bir kez daha yaşanmaması istendi.

Vatandaşlar, Vakıflar Haftası gibi önemli bir haftada, tarihi eserlerin üzerine çivi çakılmak suretiyle bez afiş astırılmasının doğru bir davranış olmadığını yineleyerek, "Aynı durumun bir kez daha yaşanmamasını umuyoruz. Eğer kamu kurum ve kuruluşları bu tür eserlerin üzerine pankart ya da afiş asmak istiyorlarsa, farklı bir yöntem bulsunlar" diye konuştular. Gösterilen tepkiler ve konunun medyaya yansımasının ardından afişlerin toplatılması ve çivilerin sökülmesinin beklenen bir davranış olduğunu ifade eden Erzurumlu vatandaşlar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler.

Vatandaşlar, çivi çakma yönteminin farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca da denenmemesi hususunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün gereken önlemi alacağına inandıklarını kaydederek, "Onlar bizim gözbebeğimiz olan tarihi eserlerimiz. Nasıl ki bugün onlara bakarak geçmişimi görüyorsak, gelecek nesillerin de buna hakkının olduğunu düşünüyoruz" dediler.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.