Haberler

İnşaatçıyız ama kimse bizi dikkate almıyor

Tarih: 27 Mayıs 2008 Kaynak: Olay

İnşaat sektöründe denetimlerin yok denecek kadar az olduğunu öne süren Türkiye İnşaat Sürveyan ve Kalfalar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ömer Geçici, "Kalfa ve ustaları denetleyecek tek kurum biziz, ama kimse görüşümüze başvurmuyor" dedi."

Türkiye İnşaat Sürveyan ve Kalfalar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Ömer Geçici, "Kalfa ve ustaları denetleyecek tek kurum biziz, ama kimse görüşümüze başvurmuyor" dedi.

Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (ANASİAD) ziyaretinde konuşan Geçici, Bursa'nın birinci derece deprem kuşağında yer aldığını, kentteki binaların sağlamlığından herkesin sorumlu olduğunu belirtti. Geçici, “Maalesef kentimizde güvenli binalar yok denecek kadar az. Denetimler de yeterli değil. İnşaatlarda çalışan usta ve kalfaların belirli eğitimlerden geçmiş olması gerekir. Bilgileri sürekli kontrol edilmeli. Bunu kimseye anlatamıyoruz. Kalfa ve ustaları denetleyecek tek kurum biziz, ama kimse görüşümüze başvurmuyor” diye konuştu.

Derneğimizi Bile Bilmiyorlar:
Ömer Geçici, hiçbir yetkilinin İnşaat Sürveyan ve Kalfalar Derneği'ni tanımadığını, resmi evrakta dernek onayı istenmediğini, bu nedenle inşaatları temelden çatıya inşa eden sürveyanlar, ustalar ve kalfaların denetimsiz olduklarını savunurken, “Oysa bu derneğe sahip çıkılsa, Bursa'daki binalar çok daha güvenli olur” dedi.

'Tek Sorun Kalifiye Eleman Yetersizliği'
ANASİAD Genel Başkanı Eyüp Kutlucan da, ziyaretteki konuşmasında, Marmara depreminden ardından sektörde güvenli yapı adına ciddi adımlar atıldığını anlatırken, "Tek sorun inşaat sektöründe kalifiye elemanların yetersiz olmasıdır. Binaların işçiliğinde ciddi hatalar yapılıyor. Bu nedenle sürveyan ve kalfaların işlerini iyi yapması gerekir” uyarısında bulundu. Dernek Başkanı Geçici'nin uyarısının çok önemli olduğuna dikkat çeken Kutlucan, “Proje yapan inşaat mühendisleri, odaları tarafından denetleniyor. Projeler oda onayından sonra kabul ediliyor. Ama mühendis kadar sektörde üretim yapan diğer elamanların, yani sürveyan, usta ve kalfaların belirli eğitimleri almış olması gerekir" diye konuştu.

'Konuyu Gündeme Getireceğiz'
Güvenli ve kaliteli bina üretmek için herkese sorumluluk düştüğünü belirten Eyüp Kutlucan, konuyu gündeme taşıyacaklarını söyledi. Kutlucan, "Çok yakında ANASİAD öncülüğünde bir toplantı düzenleyeceğiz. Sayın Vali, Belediye Başkanları, İnşaat Mühendisleri Odası ve Bayındırlık yetkililerinin de katılacağı bu toplantıda, sorunları kamuoyunun ve yetkililerin gündemine taşıyacağız. Derneğinize bu konuda gerekli desteği vereceğiz" dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.