Haberler

Sinpaş Boğaziçi'ni Halkalı'ya kolonladı yalı satışına başladı

Tarih: 28 Mayıs 2008 Kaynak: Referans Yazan: Bülent Yoldaş
Sinpaş, Boğaziçi'nin bir kopyasını 'Bosphorus City' projesiyle Halkalı'ya taşıyor. Boğaz'ın her iki yakasının bire bir inşaa edileceği projedeki 'yalı apartmanları'nın yüzde 65'i şimdiden satıldı.

Sinpaş GYO, Boğaziçi'nin güzelliklerini Halkalı'ya taşıyacağı yeni konsept projesi "Bosphorus City"ye start verdi. "Yaşayan Boğaziçi" konseptini esas alan ve sakinlerine Boğaziçi'yi yaşama fırsatı sunacak olan projenin satışına önceki gün başlandı. İlk etapta 164 konut alıcı bulurken, "yalı apartmanları"nın da yüzde 65'inin satıldığı açıklandı. Satılan konutlar arasında projenin ilk etabında inşa edilecek olan ve her biri 2 milyon dolar değerindeki 4 müstakil "yalı" da bulunuyor.

Adeta Boğaziçi'nin bir benzerinin inşa edileceği projede, site sakinleri "Boğaz Köprüsü üzerinde yürüyüp, Beylerbeyi İskelesi'nden Yeniköy'e, Ortaköy'den Emirgana" 720 metre uzunluğundaki su kanalından su taşıtlarıyla ulaşabilecek.

Projeye 6 yılda 550 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik bu süre içinde 1 milyar 250 milyon dolarlık ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sinpaş'ın yeni projesi "Bosphorus City"nin lansmanı, dünyanın en popüler sanatçılarından biri olmasının yanısıra 1,5 milyar doları aşan gayrimenkul yatırımlarıyla da dikkat çeken Julio Iglesias'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Eylül ayına kadar yapımına başlanacak olan proje, Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece Halkalı Mahallesi'nde mülkiyeti tamamen kendisine ait olan 246 bin 92 metrekare büyüklüğündeki 800 ada ve 4 parselin üzerinde yer alacak. Toplam 2 bin 793 konuttan oluşacak projnin 676 konuttan oluşan ilk etabının 24 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor.

Fiyatlar 153 bin YTL'den başlıyor.
26 bin metrekare büyüklüğünde 720 metre uzunluğunda boğazı, 2 boğaz köprüsü, Ortaköy Meydanı'ndan, Beylerbeyi'ne, Kanlıca'dan Yeniköy'e kadar birçok Boğaz semti Bosphorus City'de hayat bulacak. Yaklaşık üçte biri yeşil alandan oluşan projede, kafeler-restoranlar, dans salonları, açık-kapalı yüzme havuzları, spor kompleksleri, mini golf sahaları, masaj odaları, sağlık kulübü gibi birçok sosyal ve sportif öğe de yer alacak.

Projenin lansman fiyatları, değişik ev tiplerine göre 153 bin YTL ile 2 milyon YTL arasında değişiyor.

Toplantıda konuşan Ömer Faruk Çelik, dünya ekonomisindeki türbülans ve Türkiye ekonomisindeki belirsizliğe rağmen hem Türkiye'ye hem de konut sektörüne güvenerek projelerine devam ettiklerini vurguladı. Çelik, "Bugün sektörümüzün durumu, diğer sektörlerden farklı değil. Piyasaların durgunluğu, iç ve dış belirsizliklerin düzelmesiyle hızlanarak tekrar ivme kazanacaktır. 2008'in son çeyreğinde sektörün biraz daha hareketleneceğini düşüyorum" diye konuştu. Bosphorus City projesine 6 yılda 550 milyon dolar yatırmayı planladıklarını anlatan Çelik, yine 6 yıl içinde 1 milyar 250 milyon dolarlık ciro elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

720 metrelik Boğaz hattı var
2005 yılında başlayan projenin, tasarım çalışmalarının bin 95 gün sürdüğünü kaydeden Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Bosphorus City sakinlerinin, projede yer alan Boğaz Köprüsü üzerinde yürüyüp, yalılarından sandalla Bosphorus City'nin Kandilli semtindeki Liman Restoranı'na balık yemeye gidilebileceklerini söyledi. 26 bin metrekarelik bir alana yayılan 720 metre uzunluğundaki "Boğaz"da hem iki yaka arasında hem de aynı yakadaki semtlere su taşıtlarıyla ulaşımın sağlanabileceğine dikkat çeken Gacemer, "Beylerbeyi iskelesinden Yeniköy'e, Ortaköy'den Emirgan'a 'deniz' yoluyla ulaşılabilecek; hem de tankerler olmadan" diye konuştu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.