Haberler

2010 için salon müjdesi

Tarih: 29 Mayıs 2008 Kaynak: Cumhuriyet
Türkiye’nin 2 yıl önce ev sahipliğine hak kazandığı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası finalleri öncesi yaşanan salon krizi büyük ölçüde aşıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Sporda Pazarlama ve Sponsorluk Kongresi için bulunduğu İstanbul’da Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada,“Bugünden itibaren tüm basketbolseverlerimizin ve spor yöneticilerimizin içi rahat olsun. Türkiye 2010’da salon sıkınıtı yaşamayacak. Pırıl pırıl salonlarda dünya devlerini ağırlayacağız” dedi. İlk planda başkent Ankara’da iki salon için gereken tüm izinlerin alındığını ve keşif çalışmalarının başladığını belirten Atalay, “Biri 5 bin biri 10 bin iki salon 2009’a yetişecek. İlkini paraşüt kulüsenin yanındaki boş alana inşa ediyoruz. Diğer salonu ise şimdiki Selim Sırrı Tarcan Kompleksi’nin yerine yapacağız. Dünya Basketbol Şampiyonası sonrasında bu salonlarımız Türk sporcularımızın kalitesine kalite katacak” diye konuştu.

Antalya’daki maçların oynanacağı yeni spor salonu için de Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalara başladığını belirten Atalay, “Ankara ve Antalya’dan sonra İstanbul’da da salon sorununu çözüp Dünya Şampiyonası’na 6 ay kala anahtarları FIBA’ya göndereceğiz. Kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye son 5 yıldır orgnazisayonlar turnuvalar ve şampiyonalar ülkesi oldu. Dünya üstünde hangi ülke üstlendiği şampiyonayı yapamayacak pozisyona geliyorsa biz devreye giriyoruz. Çünkü salonlarımız, genç iş gücümüz ve yetişmekte olan sporcu kadromuz var” ifadelerini kullandı. Bu arada 2010 Dünya Şampiyonası final maçlarına evsahipliği yapacak Dolmabahçe’deki Küçükçiftlik Lunaparkı’nın olduğu alana yapılması planlanıyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Sporda Pazarlama ve Sponsorluk Kongresi’nde, Türkiye’yi Olimpiyat Oyunları‘nda temsil edecek takım tanıtıldı. Marketing Türkiye Dergisi ve Marketing&Management Institute desteğiyle Grand Cevahir Otel’de gerçekleştirilen kongrede, açılış konuşmalarının ardından Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil edecek sporcular sahneye çıktı. Organizasyona katılan firmalar arasında yer alan Turkcell’in Kurumsal İletişim ve İlişkilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler “Sporun değişik alanlarında yer alıyoruz. Biz sadece 4 büyüklere değil Anadolu takımlarına da yardım ediyoruz. Geleceğe yönelik projelere de imza atıyoruz ve bundan gurur duyuyoruz” dedi. Kongre bugün yapılacak etkinliklerin ardından sona erecek.

Burhan Felek yeniden yapılıyor
2009 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak Burhan Felek Spor Salonu’ndan yeniden inşası için protokol imzalandı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık Burhan Felek Spor Salonu’nun yeniden inşası için protokol imzaladı. 2009 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak üzere yeniden inşa edilecek Burhan Felek Spor Salonu 7 bin 500 kişi kapasiteli olacak. 350 kişilik loca tipi kafe ve restoranların olacağı salonda 104 yataklı bir kamp merkezi, kondisyon salonu ve 400’ü kapalı 450 araçlık kapalı otopark yer alacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.