Haberler

Yeşilköy'de 3 yeni rezidans'a izin çıktı

Tarih: 29 Mayıs 2008 Kaynak: Yeni Şafak
İstanbul'da birbiri ardına yapılan rezidans projelerine, Yeşilköy'de üç yeni proje daha eklenecek. Dünya Ticaret Merkezi, İstanbul Fuar Merkezi ve İstanbul Gösteri Merkezi'nin yanında bulunan araziye yapılacak rezidans ve alış veriş merkezi projesine, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay çıktı.

Tadilat Teklifi İstendi
Yeşilköy'de üç ayrı parsele yüksek katlı rezidans ve alışveriş merkezi izni veren imar plan tadilatı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 16 Mayıs tarihli toplantısında, üç parsel araziye, rezidans ve apart otel yapımı için plan tadilatı teklifi istendi. Atatürk Havalimanı, metro istasyonu, Doğuş Üniversitesi, İstanbul Fuar Merkezi ve İstanbul Gösteri Merkezi ile E-5 Karayolu arasında kalan bölgenin arazileri, Öztürk Şirket Grubu, Regnum İnşaat, Kale Kilit ve Gaziantepli gayrimenkulcü Hüseyin Döğme'ye ait.

Yükseklik Şartı Yok
Yapılan plan tadilatlarından sonra, arazilerde rezidans, apart otel, alışveriş merkezi yapabilmek için gerekli yükseklik ve arazi kullanım hakkı tanındı. Daha önce 0,25 olan arazi kullanımı 0,40'a, yapılacak rezidans ve otellere getirilen yükseklik sınırlandırması kaldırılarak bina yükseklik şartı serbest olarak belirlendi.

Fiyatlar Artacak
Kararının ardından bölgede metrekaresi 4 ila 5 bin dolar arasında değişen fiyatların 7 bin doların üstüne çıkabileceği belirtiliyor. Planlama Müdürlüğü, rezidans yapılmasına, bölgede yapı yoğunluğunun artacağı ve plan tadilatlarıyla plan bütünlüğünü bozucu, yapı ve trafik yoğunluğunu arttırıcı, emsal teşkil edici olacağı gerekçeleriyle karşı çıkıyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.